Wijn & Spijs cursus
3-daagse opleiding wijn & spijs
Aantal lessen: 3 dagen
Aantal cursisten: maximaal 15
Niveau: horecamedewerkers, wijnwinkeliers, wijnimporteurs, particulieren
Kosten: € 349,- inclusief 24 wijnen, 24 gerechten, examen
Dit is een intensieve Wijn & Spijs cursus inclusief examen en certificaat.
In de horeca, maar ook in wijnwinkels wordt steeds meer gevraagd naar wijn-spijscombinaties.
Je krijgt hier een uitstekende basis mee om professioneel advies te geven.
Praktijk: 24 wijnen en 24 gerechten
Wijn & spijs ofwel gastronomie kun je alleen echt begrijpen als je het ook ervaart.
Daarom proeven we per keer 8 wijnen en 8 gerechten.
Locaties
De cursus Wijn & Spijs wordt altijd in een goed restaurant gegeven. Je hoeft niet te koken, de chef maakt de gerechten.
Theorie: Boek en werkmap
Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken over wijn en spijs.
Je krijgt een uitgebreide werkmap, waarin alles wat behandeld wordt nog eens staat uitgelegd en waarin je aantekeningen kunt maken.
De docenten
De docenten zijn mensen met jarenlange ervaring in de gastronomie: sommeliers, koks, wijnmakers, horeca-docenten, enzovoorts.
Thema 1: Basiskennis
Theorie van menuleer, wijnproeven, smaakleer, smaakpatronen, smaakverzadiging, enzovoorts
Thema 2: de chef module
Koken naar de wijn, kooktechnieken, snijtechnieken, smaakprofielen matchen, de invloed van kleur, opmaak , enzovoorts.
Extra: de basisprincipes van het tafel indekken.
Thema 3: de sommelier module
De wijn bij het eten kiezen, smaken zijn voorspelbaar, klassieke en moderne wijnen, de wijnen aanpassen, aperitiefwijnen, kaas en wijn, enzovoorts