Wijn & Spijs cursus

3-daagse opleiding wijn & spijs

Dit is een intensieve Wijn & Spijs cursus inclusief examen en certificaat.
In de horeca, maar ook in wijnwinkels wordt steeds meer gevraagd naar wijn-spijscombinaties.
Je krijgt hier een uitstekende basis mee om professioneel advies te geven.

Praktijk: 24 wijnen en 24 gerechten

Wijn & spijs ofwel gastronomie kun je alleen echt begrijpen als je het ook ervaart.
Daarom proeven we per keer 8 wijnen en 8 gerechten.

Locaties

De cursus Wijn & Spijs wordt altijd in een goed restaurant gegeven. Je hoeft niet te koken,  de chef maakt de gerechten.

Theorie: Boek en werkmap

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken over wijn en spijs.
Je krijgt een uitgebreide werkmap, waarin alles wat behandeld wordt nog eens staat uitgelegd en waarin je aantekeningen kunt maken.

De docenten

De docenten zijn mensen met jarenlange ervaring in de gastronomie: sommeliers, koks, wijnmakers, horeca-docenten, enzovoorts.

Thema 1: Basiskennis

Theorie van menuleer, wijnproeven, smaakleer, smaakpatronen, smaakverzadiging, enzovoorts

Thema 2: de chef module

Koken naar de wijn, kooktechnieken, snijtechnieken, smaakprofielen matchen, de invloed van kleur, opmaak , enzovoorts.
Extra: de basisprincipes van het tafel indekken.

Thema 3: de sommelier module

De wijn bij het eten kiezen, smaken zijn voorspelbaar, klassieke en moderne wijnen, de wijnen aanpassen, aperitiefwijnen, kaas en wijn, enzovoorts