Basis Gastronoom

3-daagse opleiding wijn & spijs

Dit is een intensieve cursus Basis Gastronoom inclusief examen en certificaat.
In de horeca, maar ook in wijnwinkels wordt steeds meer gevraagd naar wijn-spijscombinaties.
Je krijgt hier een uitstekende basis mee om professioneel advies te geven.

Praktijk: 30 wijnen en 30 gerechten

Wijn & spijs ofwel gastronomie kun je alleen echt begrijpen als je het ook ervaart.
Daarom proeven we per keer 10 wijnen en 10 gerechten.

Locaties

De cursus Basis Gastronoom wordt altijd in een goed restaurant gegeven. Je hoeft niet te koken,  de chef maakt de gerechten.

Theorie: de werkmap

Je krijgt een uitgebreide werkmap, waarin alles wat behandeld wordt nog eens staat uitgelegd en waarin je aantekeningen kunt maken.

De docenten

De docenten zijn mensen met jarenlange ervaring in de gastronomie: sommeliers, koks, wijnmakers, horeca-docenten, enzovoorts.

Thema 1: Basiskennis

Theorie van menuleer, wijnproeven, smaakleer, smaakpatronen, smaakverzadiging, enzovoorts

Thema 2: de chef module

Koken naar de wijn, kooktechnieken, snijtechnieken, smaakprofielen matchen, de invloed van kleur, opmaak , enzovoorts.
Extra: de basisprincipes van het tafel indekken.

Thema 3: de sommelier module

De wijn bij het eten kiezen, smaken zijn voorspelbaar, klassieke en moderne wijnen, de wijnen aanpassen, aperitiefwijnen, kaas en wijn, enzovoorts