Basis wijncursus

voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet

De Basis wijncursus in 4 lessen

Een praktische wijncursus op level 1 niveau.
Duidelijke theorie en  goede proefwijnen, ondersteund door de systematische proefmethode.

Module 1: Basiskennis

Wijnbouw, bodem, druivenrassen, klimaat, oogst, wijn maken, biologische wijn en de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied.
Witte wijnen proeven als een professional: de systematische proefmethode.

Module 2: Wijn verkennen

Wijn kiezen op etiket, fouten in de wijn, kwaliteit beoordelen, wijn bewaren en serveren.
Klassieke wijnregio: Zuid-Europa en Midden-Europa. Engeland en Nederland.
Rode wijnen systematisch proeven.

Module 3: Wijn verkennen, wijn & spijs

Wijnen uit de nieuwe wereld, van Zuid-Afrika tot Californië.

Wijn & Spijs

Basisprincipes van de gastronomie
Smaakleer, menuleer, een smaak-experiment
Wijn & Spijs proefsessie
Aperitief, hartig, kaas en dessert, alles gecombineerd met wijnen

Module 4: Examen, proefsessie, gastronomisch advies

Examen Basis Wijncursus
Proefsessie met door cursisten ingebrachte wijn
Gastronomisch advies geven, wijn kopen

Nationaal erkend Examen

Theorie: 25 meerkeuze vragen
Theorie: 3 open vragen
Proeven: 2 wijnen,  spijsadviezen bij één wijn
Examenuitslag: binnen een week.

Vervolgopleiding: het Internationaal wijnbrevet

Na deze basis wijncursus heb je een stevige basis gelegd voor het volgende niveau:
WSET level 2, het Internationaal Wijncertificaat.