Gouda Basis Wijncursus

Basis wijncursus Gouda

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30 uur.
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 295 alles inbegrepen.
WIJNEN: 20 goede kwaliteitswijnen.
GLAZEN: 3 Schott Zwiesel wijnglazen
STUDIEBOEK: studieboek, met 70 testvragen, en een werkschrift.
EXAMEN: inclusief examen en certificaat
INLOG: eigen pagina met presentaties, oefeningen, enz.

Inschrijven

Studieboek
Bij de Basis Wijncursus krijg je een studieboek met 70 oefenvragen om je kennis te testen. Dit boek is aanbevolen door twee Masters of Wine!

Cadeau
Op zoek naar een origineel cadeau voor familie en vrienden?
Bestel een leuke cadeaubon voor de Basis wijncursus!

 

Cursusinhoud Basis Wijncursus Gouda
Module 1: Basis

Tijdens de eerste les van de basis wijncursus maak je kennis met de geschiedenis en basisbegrippen van wijn. Je gaat een aantal witte wijnen proeven volgens de internationale proefmethode van WSET.

  • herkomst van de wijn
  • viticultuur en klimaat: wijnbouw, bodem, weer
  • invloeden op de wijngaard
  • wat betekent terroir?
  • vinificatie: hoe wordt wijn gemaakt?
  • biologische wijnen
  • WSET-proefmethode: systematisch wijnproeven
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

Module 2
Tijdens de tweede module ga je dieper in op het kiezen verschillende wijn. Hoe beoordeel je de kwaliteit van wijn en hoe lees je een etiket? Tijdens deze ga je rode wijnen proeven.

  • wijn beoordelen en etiketten lezen
  • fouten en onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • is er een verschil tussen wijnen van kurk en schroefdop?
  • hoe zet je een wijnproeverij op?
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Oude Wereld
  • wijnen uit Nederland
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

Module 3
Tijdens de derde module gaan komen de wijngebieden van de Nieuwe Wereld aan bod. Ook ga je leren over de basisprincipes van de gastronomie.

  • wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld
  • basisbegrippen van gastronomie
  • menuleer, smaakleer
  • hoe combineer je wijn met spijs?

Module 4
Tijdens de laatste module doe je een examen en eindigen we de cursus met het proeven van verschillende wijnen!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • gastronomisch advies, verkoopadvies

Zelfstudie
Buiten de lessen is 10 uur zelfstudie nodig.

Examen
Tijdens de examen ga je eerst proeven en daarna theorie. Tijdens het proeven omschrijf je twee wijnen, waarvan je één voorziet van een wijnspijs-advies. De theorie bestaat uit 25 meerkeuzevragen en drie open vragen.

De Wijnstudio is een erkende onderwijsinstelling
Wij zijn een door de overheid erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, Wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Onze opleidingen zijn volledig belasting-aftrekbaar.

Inschrijven