Venlo – Basis wijncursus

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30 uur
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 290 alles inbegrepen
WIJNEN: 20 goede kwaliteitswijnen
STUDIEBOEK: studieboek, met 70 testvragen, en een werkschrift
EXAMEN: inclusief examen en certificaat
INLOG: eigen pagina met presentaties, oefeningen, enz.

De introductieavond wijn is een leuke verrassing om weg te geven aan vrienden en familie!
Bestel hier een mooie cadeaubon.

AROMAZON

De aromazon helpt je geuren en smaken te onderscheiden.
Om te vergroten of te downloaden: klik op de Aromazon.

 

WE PROEVEN 7 LEKKERE  KWALITEITSWIJNEN

De introductie wijncursus in Venlo is een aanrader voor wijnliefhebbers en beginners. Het is gezellig en leerzaam avond waarbij je geniet van goede wijnen. Je krijgt antwoord op al je vragen en je kunt kijken of een wijncursus misschien de volgende stap is. Dit doe je allemaal onder begeleiding van een ervaren docent.

Inhoud van de Basiscursus wijn in Venlo

MODULE 1: BASIS

In de eerste module maak je kennis met de basisbegrippen en de geschiedenis van wijn. Je proeft een aantal witte wijnen volgens de internationale proefmethode van WSET.

  • herkomst van de wijn
  • viticultuur en klimaat: wijnbouw, bodem, weer
  • invloeden op de wijngaard
  • wat betekent terroir?
  • vinificatie: hoe wordt wijn gemaakt?
  • biologische wijnen
  • WSET-proefmethode: systematisch wijnproeven
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

MODULE 2

In de tweede module gaan we dieper in op het kiezen van wijn. Je leert de kwaliteit van wijn beoordelen en hoe je een etiket moet lezen. In deze module proef je rode wijn.

  • wijn beoordelen en etiketten lezen
  • fouten en onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • is er een verschil tussen wijnen van kurk en schroefdop?
  • hoe zet je een wijnproeverij op?
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Oude Wereld
  • wijnen uit Nederland
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

MODULE 3

In de derde module komen de wijngebieden van de Nieuwe Wereld aan bod. Ook leer je de basisprincipes van gastronomie.

  • wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld
  • basisbegrippen van gastronomie
  • menuleer, smaakleer
  • hoe combineer je wijn met spijs?

MODULE 4

Op de laatste lesavond doe je een examen en eindigen we de cursus met een gezellige proeverij!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • gastronomisch advies, verkoopadvies

ZELFSTUDIE

Naast het volgen van de lessen raden we 10 uur zelfstudie aan.

EXAMEN

Het examen bestaat uit 28 theorie vragen en het proeven van twee wijnen. De vragen bestaan uit 25 meerkeuzevragen en 3 open vragen. Tijdens het proefdeel omschrijf je twee wijnen, waarvan je er één voorziet van een wijnspijs-advies.

DE WIJNSTUDIO IS EEN ERKENDE ONDERWIJSINSTELLING

De Wijnstudio is een door de overheid erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO.

CRKBO_Instelling

VERVOLGCURSUS

Heb je na deze introductie wijncursus in Venlo de smaak te pakken gekregen? Dan is de Basis Wijncursus iets voor jou. Als je interesse hebt, kun je dat gelijk met je docent bespreken. Deze cursus wordt ook in Venlo gegeven. Het zijn vier lesavonden en op de laatste avond doe je examen.
Klik hier als je meer wilt weten over Basis wijncursus venlo

button-infoaanmelding

De locatie: van Gelderen wijn

Keulsepoort 8c, Venlo