Advanced Online

WSET level 3 distance learning

Aanbieders van wijncursussen op deze site zijn internationaal gecertificeerd.

Ariadne logo

Een internationale opleiding: Engelstalig

Het studypack en de begeleiding vanuit Londen voor deze opleiding zijn in het Engels. Het grote voordeel daarvan is dat je getraind bent om Engelse wijntermen te gebruiken, de internationale taal voor al je contacten met wijnmakers en importeurs.

Inhoud van de cursus International Advanced

De Advanced online is een uitgebreide en intensieve wijncursus.  De onderwerpen zijn in grote lijnen: Factoren die de smaak en stijl van wijnen bepalen, viticultuur en vinificatie, wijn en de consument, de belangrijke wijnregio van Europa en van de Nieuwe Wereld, mousserende, wijnen, versterkte en zoete wijnen, gedistilleerd.

Systematische proefmethode

WSET wijnopleiders werken met een unieke systematische proefmethode. Daardoor kun je wijn beter proeven, beoordelen, vergelijken en onthouden. Deze methode wordt door de docent duidelijk uitgelegd en je proefnotities worden besproken.

Internationale opleiding

De wijnopleiding International Advanced (WSET level3)  is geschreven voor de vakhandel. Het wordt gegeven in 75 landen in alle werelddelen. WSET level 3  is dé standaard voor sommeliers, restaurateurs, winkeliers, importeurs.

Examens

Minstens 2 x per jaar worden er landelijke examens georganiseerd.

Vervolgopleiding

Het diploma “Advanced” (WSET level 3 ) is een voorwaarde om mee te mogen doen aan de hoogste internationale wijnopleiding die in Nederland gegeven wordt: Diploma Course. Hierna is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding “Master of Wine”. Deze opleiding vindt grotendeels in Londen plaats.