Vind je het leuk om meer te weten over het combineren van wijnen en gerechten? Neem deel aan de wijn en spijs cursus van Wijnstudio, waarbij je op 3 middagen leert om de juiste wijnen bij het eten te kiezen. En het juiste eten bij de wijn. Het karakter van de wijn en het gerecht moeten altijd zoveel mogelijk overeenkomen. Je leert zowel gerechten als wijnen proeven en analyseren en deze te matchen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je slaagt, ontvang je van ons het Certificaat Basis Gastronomie.

Wijn en spijs

Wijn en spijs

Ruiken en proeven tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ

De introductie wijncursus is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Het combineren van wijn en gerechten is eenvoudig te leren

Wijn en spijs combineren is goed te leren. Je leert een voorstelling van wijn maken, wat de voornaamste kenmerken zijn, of de wijn veel of weinig zuur heeft, een volle ronde body of licht of waterig is. In geval van een intensieve smaak, proef je tannine. Bij de gerechten leer je de dominante smaken, de licht tot stevig smakende gerechten en de bereiding: gestoomd, gebakken of gegrild. Er wordt tijdens de cursus door de chef gekookt, maar het is geen kookschool. Alle gerechten worden voor je bereid. Je ervaart, probeert uit en begrijpt wat wel of niet goed werkt met bepaalde wijnen en waarom. De praktische lessen worden theoretisch onderbouwd.

Wijn en spijs cursus van 3 dagdelen

Wijncursus Den Haag

De wijn en spijs cursus bestaat uit 3 dagdelen van 3 uur. De laatste les wordt afgesloten met een examen, dat uit een proefsessie en theoretische sessie bestaat. Je proeft tijdens de cursus in kleine groepjes van 30 gerechten en 30 goede tot zeer goede wijnen. Het wijnproeven gebeurt volgens de internationaal erkende en gebruikte WSET systematische proefmethode. Daarnaast krijg je een lesboek met oefeningen en vele tips om zelf mee aan de slag te gaan. De cursus staat onder leiding van gekwalificeerde docenten met veel ervaring in de gastronomie en behandelt de volgende onderwerpen:

• Dag 1: theorie van menuleer, wijnproeven en smaakleer
• Dag 2: De chef-module, koken naar de wijn en kooktechnieken
• Dag 3: De sommelier-module, de wijn bij het eten kiezen

Altijd de juiste wijn bij het specifieke gerecht serveren

De systematisch opgebouwde wijn en spijs cursus is ideaal voor horecamedewerkers, chefs, amateurkoks en wijnliefhebbers met een niveau vanaf basis wijncursus WSET level 1 of SDEN 2. Je komt alles te weten over menuleer, smaakpatronen, smaakverzadiging, kook- en snijtechnieken, serveren en tafel opdekken. Je leert aan de hand van vele proefervaringen de juiste wijnen bij het eten kiezen, wijnen aan te passen en te kopen. De cursus kost € 295, inclusief de gerechten en wijnen, lesboek, examen en certificaat. Drie uur thuisstudie voor de praktijkgerichte cursus wordt aanbevolen.

Vind je het leuk om meer te weten over het combineren van wijnen en gerechten? Neem deel aan de wijn en spijs cursus van Wijnstudio, waarbij je op 3 middagen leert om de juiste wijnen bij het eten te kiezen. En het juiste eten bij de wijn. Het karakter van de wijn en het gerecht moeten altijd zoveel mogelijk overeenkomen. Je leert zowel gerechten als wijnen proeven en analyseren en deze te matchen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je slaagt, ontvang je van ons het Certificaat Basis Gastronomie.

Wijncursus Den Haag

Het combineren van wijn en gerechten is eenvoudig te leren

Wijn en spijs combineren is goed te leren. Je leert een voorstelling van wijn maken, wat de voornaamste kenmerken zijn, of de wijn veel of weinig zuur heeft, een volle ronde body of licht of waterig is. In geval van een intensieve smaak, proef je tannine. Bij de gerechten leer je de dominante smaken, de licht tot stevig smakende gerechten en de bereiding: gestoomd, gebakken of gegrild. Er wordt tijdens de cursus door de chef gekookt, maar het is geen kookschool. Alle gerechten worden voor je bereid. Je ervaart, probeert uit en begrijpt wat wel of niet goed werkt met bepaalde wijnen en waarom. De praktische lessen worden theoretisch onderbouwd.

Wijncursus Den Haag

Ruiken en proeven tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ

De introductie wijncursus is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Wijn en spijs cursus van 3 dagdelen

Wijncursus Den Haag

De wijn en spijs cursus bestaat uit 3 dagdelen van 3 uur. De laatste les wordt afgesloten met een examen, dat uit een proefsessie en theoretische sessie bestaat. Je proeft tijdens de cursus in kleine groepjes van 30 gerechten en 30 goede tot zeer goede wijnen. Het wijnproeven gebeurt volgens de internationaal erkende en gebruikte WSET systematische proefmethode. Daarnaast krijg je een lesboek met oefeningen en vele tips om zelf mee aan de slag te gaan. De cursus staat onder leiding van gekwalificeerde docenten met veel ervaring in de gastronomie en behandelt de volgende onderwerpen:

• Dag 1: theorie van menuleer, wijnproeven en smaakleer
• Dag 2: De chef-module, koken naar de wijn en kooktechnieken
• Dag 3: De sommelier-module, de wijn bij het eten kiezen

Altijd de juiste wijn bij het specifieke gerecht serveren

De systematisch opgebouwde wijn en spijs cursus is ideaal voor horecamedewerkers, chefs, amateurkoks en wijnliefhebbers met een niveau vanaf basis wijncursus WSET level 1 of SDEN 2. Je komt alles te weten over menuleer, smaakpatronen, smaakverzadiging, kook- en snijtechnieken, serveren en tafel opdekken. Je leert aan de hand van vele proefervaringen de juiste wijnen bij het eten kiezen, wijnen aan te passen en te kopen. De cursus kost € 295, inclusief de gerechten en wijnen, lesboek, examen en certificaat. Drie uur thuisstudie voor de praktijkgerichte cursus wordt aanbevolen.