Vergroot je wijnkennis en doe mee aan de basiscursus level 1 voor de beginnende wijnliefhebber. Deze wijncursus in Alkmaar wordt gehouden in de moderne, nieuwe wijnwinkel Wijn van Daan aan de Korte Vondelstraat. Je leert alles over de geschiedenis van de wijnbouw, wijn maken, wijnstreken, etiketten lezen, wijn en spijs combineren en veel meer. Bovendien leer je proeven als een professional. Ben je al een stapje verder in je ontwikkeling? Haal dan in drie maanden tijd je Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Deze praktijkgerichte wijncursus is geschikt voor professionals in de horeca, wijnbloggers en gevorderde wijnminnaars. Meld je vandaag nog aan en vorm je tot een echte wijnkenner. Of geef een wijncursus cadeau aan een familielid, vriend, vriendin of goede bekende.

Wijncursus Alkmaar

Stap in de wijnwereld met een basis wijncursus in Alkmaar

Interessante en veelzijdige wereld van wijn

Met een basis wijncursus in Alkmaar level 1 stap je in de interessante en veelzijdige wereld van de wijnen. Tijdens de korte, intensieve cursus van 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) doe je veel kennis op en leer je proeven als een professional volgens de internationaal erkende WSET-proefmethode. Elke avond wordt er een module behandeld:

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen en beoordelen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie met wijn en spijs, eigen inbreng cursisten

De basis wijncursus in Alkmaar kost € 285 en is inclusief 20 proefwijnen, studieboek met testvragen, inlog voor speciale cursistenpagina, examen en certificaat. Het examen bestaat uit meerkeuze en open vragen, 2 proefnotities en een gastronomisch advies. De basiscursus is een ideale opmaat naar het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Met het Internationaal Wijnbrevet tel je internationaal mee

Het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 geldt als de meest gedegen en professionele wijnopleiding ter wereld. Je merkt tijdens deze praktijkgerichte wijncursus in Alkmaar dat proeven te leren valt. Je kunt dankzij de systematische proefmethode wijnen indelen op smaak, wijnen beoordelen en onthouden. De wijncursus beslaat de volgende onderwerpen:

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogsten, ziektes en klimaat
• Wijnkelder: wijn maken, technieken, temperatuur, keuzes
• De voornaamste druivensoorten en hun kwaliteit
• Belangrijkste wijnstreken in de wereld en hun wijnen
• Hoe etiketten te lezen
• Mousserende, zoete en versterkte wijnen: technieken en stijlen
• Wijn serveren en bewaren
• Gastronomie: wijn en spijs combineren

Wijncursus in Alkmaar voor gevorderden als internationale standaard

De cursus Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 vereist geen specifieke vooropleiding, maar een basis wijncursus level 1 wordt aangeraden. De wijncursus in Alkmaar wordt gehouden op 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 585. Dit bedrag is inclusief 56 proefwijnen ter waarde van € 850, 6 kristallen wijnglazen, les- en werkboek, inlog voor de cursistenpagina met presentaties en oefeningen, examen en certificaat. Volgt u een wijncursus uit zakelijke overwegingen? Dan is deze fiscaal volledig aftrekbaar. Alle reden om een wijncursus in de kaasstad te volgen.

Wijncursus Alkmaar

De introductie wijncursus in Alkmaar is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Wijnstudio geeft een wijncursus in Alkmaar in groepen van maximaal 15 personen. Elke cursus wordt gegeven door een volgens de internationale normen opgeleide docent met veel praktijkervaring, die goed kan vertellen en de kennis en vaardigheden van wijn op een leuke manier kan overbrengen. Wijnstudio is, als grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland, bevoegd om de hoogste standaard van wijnopleidingen (WSET ofwel de Wine and Spirit Education Trust) te geven en examens af te nemen. Er wordt gewerkt met de bewezen systematische proefmethode. De helft van de tijd van de wijncursus wordt aan proeven besteed.