De Wine and Spirit Education Trust (WSET) is de grootste wijnopleider ter wereld met 94.000 cursisten per jaar in 73 landen. Wijnstudio is in Nederland de grootste aanbieder van deze internationaal erkende wijnopleidingen. Je kunt een praktijkgerichte wijncursus in Amsterdam volgen op je eigen niveau. Er zijn WSET-cursussen voor wijnliefhebbers, gevorderde wijnkenners en ervaren professionals. Je krijgt les van de beste wijndocenten van Nederland, volgens de bewezen, wereldwijd gebruikte systematische proefmethode. De helft van de lestijd wordt aan systematisch proeven besteed. Dit vertaalt zich in de hoogste landelijke examenresultaten. 

Wijncursus Amsterdam

Wijnvelden

De basis wijncursus bestaat uit

 • Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
 • Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
 • Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
 • Module 4: examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

Leg een stevig fundament met de basis wijncursus in Amsterdam

Wijnstudio is Approved Program Provider (APP) voor de WSET en daarmee bevoegd om internationale wijncursussen te geven en examens af te nemen. Wijnstudio is tevens door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. De cursus is hierdoor zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar. Met de basis cursus leg je een stevig fundament voor je wijnkennis. De korte, intensieve cursus van 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) is een combinatie van duidelijke theorie en de systematische proefmethode. Je hebt voor de wijncursus geen vooropleiding nodig. De basis wijncursus kost € 285, inclusief lesboek, examen en certificaat. Het is de ideale opstap naar het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 en bestaat uit 4 modules.

Haal je Internationaal Wijnbrevet bij de Wijnstudio

Druiven plukken

Het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 is een wereldwijd erkend certificaat. Onze Wijncursus in Amsterdam is voor fanatieke wijnliefhebbers, horecavakmensen, winkeliers, wijnimporteurs, (beginnende) sommeliers en vinologen in het voorjaar en najaar, gedurende 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur). Je leert professioneel proeven en volgens de officiële, systematische proefmethode wijnen te duiden qua kleur, geur, smaak, intensiteit, zuurgraad, alcohol en tannine. Een basis wijncursus als vooropleiding wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Tijdens deze cursus komt aan bod:

 • Wijngaard: invloed van bodem, bewerkingen, oogst, klimaat en ziektes op de wijn
 • Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken
 • Belangrijkste wijnstreken en druivenrassen ter wereld en hun kwaliteiten
 • Etiketten op waarde schatten
 • Technieken en stijlen van mousserende, zoete en versterkte wijnen
 • Bewaren en serveren van wijn
 • Wijn en spijs goed combineren

 

Haal je Internationaal Wijnbrevet tijdens onze wijncursus. De kosten bedragen € 585. Dit is inclusief een les- en examenboek, examen, inlog voor een cursistenpagina met presentaties en oefenvragen, 6 kristallen proefglazen en proefwijnen ( waarde € 850). Meld je nu aan voor de beste en leukste wijnopleiding bij Wijnstudio.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

WSET level 3 wordt gegeven door hooggekwalificeerde en ervaren topdocenten en omvat:

 • Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
 • Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
 • Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
 • Module 4: examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

WSET level 3: Een wijncursus voor de gevorderde wijnkenner

Voor gevorderde wijnkenners en professionals hebben wij voor de wijncursus de opleiding Advanced International – WSET level 3. Dit wordt als dé internationale standaard voor sommeliers, wijnimporteurs, vinologen, horecamanagers, wijnbloggers en gedreven wijnliefhebbers gezien. Deze gerespecteerde wijncursus in Amsterdam wordt gedurende 10 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) gehouden, kost € 1.090 en is inclusief examentraining, examenmiddag, examen en voor € 1.700 aan proefwijnen van hoge kwaliteit. Je krijgt een online inlogpagina, met oefenvragen, presentaties, uitleg van de aromazon, vertalingen van wijntermen en examentips.

WSET level 4 course: de hoogste wijnopleiding

Ben je geslaagd voor je Advanced International – WSET level 3 examen? Dan kun je je opmaken voor de hoogste wijnopleiding ter wereld: WSET level 4 course. Deze wijnopleiding is bestemd voor professionele kandidaten met een gedegen wijnkennis en ervaring met wijn. Informeer bij ons voor de wijncursus naar de bijzonderheden en alle andere wijncursussen, waarmee je je wijnkennis naar een hoger niveau tilt.