Een wijncursus in Arnhem volgen bij Wijnstudio is leuk, leerzaam en gezellig. Je maakt kennis met de wijnwereld in groepjes van maximaal 15 personen, zodat er voldoende individuele aandacht is. Je leert in een kort tijdsbestek ontzettend veel, zowel theorie als praktijk. Als beginnende wijnliefhebber of horecamedewerker zonder wijnopleiding is de basis wijncursus op maat gesneden. Fanatieke wijnamateurs, wijnbloggers en professionals die met wijn werken worden bediend met de wereldwijd erkende opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Gun jezelf privé of zakelijk een praktijkgerichte wijncursus of geef deze aan iemand als origineel cadeau.

Wijncursus Arnhem

Maak een vliegende start met de basis wijncursus in Arnhem

Wijncursus Arnhem

Met de basis wijncursus in Arnhem maak je een vliegende start in de wijnwereld. De korte, intensieve opleiding beslaat 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en vraagt geen vooropleiding. Iedereen kan meedoen! Je proeft van 20 verschillende wijnen en leert aan de hand van de aromazon de geur en smaak van wijn herkennen, onderscheiden en onthouden. Iedere cursusavond staat een module op de rol.

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie met wijn en spijs, eigen inbreng cursisten

De basis wijncursus kost € 285, inclusief de uitstekende proefwijnen, studieboek met testvragen, inlog voor de cursistenpagina met oefeningen, presentaties en tips, examen (eerst proeven, daarna theorie) en certificaat. Na afronding van de basiscursus ben je klaar voor het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Wereldwijde erkenning met het Internationaal Wijnbrevet

De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 is geknipt voor gevorderde wijnliefhebbers, wijnbloggers, horecavakmensen, winkeliers, wijnimporteurs en aanstaande sommeliers en vinologen. Deze wijncursus in Arnhem wordt op 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) gehouden, zodat je in 3 maanden het wereldwijd erkende certificaat in je bezit hebt. Ook bij het Internationaal Wijnbrevet staat proeven volgens de bewezen systematische proefmethode centraal. Hiervoor worden 56 kwaliteitswijnen gebruikt. Daarnaast doe je tijdens deze veelzijdige wijncursus in Arnhem veel kennis op over:

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogsten, ziektes, klimaat en de invloed op de wijn
• Druivenrassen: belangrijkste druivensoorten in de wereld en hun kwaliteiten
• Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken, keuzes wijnmaker
• De belangrijkste wijnstreken ter wereld
• Wijntechnieken en stijlen: mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Wijn serveren en combineren van wijn en spijs
• Uitleg over etiketten lezen

Wijncursus in Arnhem voor gevorderden als internationale standaard

Je kunt aan de cursus Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 deelnemen zonder specifieke vooropleiding. Het verdient aanbeveling om eerst de basis wijncursus in Arnhem te volgen. De opleiding kost € 585, inclusief 56 proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen wijnglazen, lesboek, toegang tot een online cursistenpagina, oefenvragen, examen en certificaat. Elke wijncursus van Wijnstudio is fiscaal volledig aftrekbaar als u deze om zakelijke redenen volgt. Haal daarom snel uw basiscertificaat en Internationaal Wijnbrevet certificaat in Arnhem.

Wijncursus Arnhem

De introductie wijncursus in Arnhem is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De wijncursussen worden gehouden in hotel Haarhuis in Arnhem, perfect gelegen tegenover het station en voorzien van een grote parkeerplaats. Een wijncursus in Arnhem staat in hoog aanzien. Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding en verzorgt in heel Nederland de internationale opleidingen van de WSET, de Wine and Spirit Education Trust. WSET is de grootste wijnopleider ter wereld, met 94.000 cursisten per jaar in 73 landen. Wijnstudio heeft hoog opgeleide docenten met jarenlange praktijkervaring en werkt met de bewezen systematische proefmethode. Uitgangspunt is dat iedereen kan proeven. De helft van de wijncursus wordt aan proeven besteed.