De leukste en leerzaamste wijncursus in Breda volg je bij Wijnstudio, in de wijnkelder van Wijnbar Pinot aan de Grote Markt. Deze toplocatie bevindt zich in het hart van de stad. Je kunt kennismaken met wijn tijdens een intensieve en gezellige basiscursus level 1. Je leert de juiste techniek van het proeven en beoordelen en doet kennis op over de geschiedenis van wijn, wijn maken, etiketten lezen, belangrijkste druivenrassen en wereldse wijnstreken. Je verdiept je kennis en vaardigheid met de mondiaal erkende opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2, die je eveneens kunt afsluiten met een examen. Leer alles over wijn en schrijf je in voor een wijncursus.

Wijncursus Breda

Meer genieten van wijn na de basis wijncursus in Breda

Druiven plukken

Wil je in korte tijd veel over wijn leren en meer kunnen genieten van wijn? Kies voor de basis wijncursus level 1 in Breda die op 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) wordt gehouden. Je gaat terug naar de geschiedenis van wijn, je leert de belangrijkste wijnbegrippen, je proeft witte en rode wijnen en je leert wijn kiezen en beoordelen. Je maakt kennis met de wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld, menuleer en smaakleer. Elke avond wordt een module uitgewerkt.

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: Nieuwe Wereld wijnen, gastronomie: wijn-spijscombinaties
• Module 4 examen, proeverij en presentatie cursisten

De basis wijncursus in Breda voor wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding kost € 285. De 20 proefwijnen, het studieboek met testvragen, het gebruik van de online cursistenpagina, het examen en certificaat zijn inbegrepen. De basis wijncursus level 1 is een goede voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet level 2 én leuk om cadeau te geven met de cadeaubon van Wijnstudio.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet: wijncursus in Breda met wereldwijde erkenning

Wil je een wijncursus in Breda doen die in de hele wereld wordt erkend? Het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 is hiervoor de aangewezen opleiding. Deze WSET-cursus wordt internationaal gebruikt, evenals de systematische proefmethode. Je proeft tijdens 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) van 56 proefwijnen en je leert alles over de wijnwereld. Van de wijnhistorie tot het kiezen, beoordelen en serveren van wijn.

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogsten, ziektes en klimaat
• Druivenrassen: voornaamste druivenrassen in de wereld en hun kwaliteiten
• Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken, keuzes wijnmaker
• De belangrijkste wijnstreken in de wereld
• Technieken en stijlen van mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Wijn serveren en wijn en spijs goed combineren
• Etiketten leren lezen

Wijncursus in Breda voor gevorderden als internationale standaard

Je haalt binnen 3 maanden je Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Deze wijncursus in Breda kost € 585, inclusief 56 proefwijnen (met een waarde van € 850), 6 kristallen wijnglazen, les- en oefenboek, toegang tot de online cursistenpagina, examen en certificaat. Elke wijncursus van Wijnstudio is zakelijk fiscaal aftrekbaar. Meld je nu aan voor de basiscursus level 1 of het Internationaal Wijnbrevet level 2 in Breda.

Wijnheuvel

De introductie wijncursus in Breda is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Wijnstudio geldt als de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland en verzorgt als erkend Instituut voor Korte Beroeps Opleiding de hoog aangeschreven opleidingen van de WSET, de Wine and Spirit Education Trust. De docenten zijn hoog opgeleid in de wijnwereld, met veel praktijkervaring. In de wijncursus in Breda vind je alles terug: historie, wijnbegrippen, klimaat, wijnregio’s, filosofie van de wijnmaker. De helft van de cursustijd wordt besteed aan wijn proeven volgens de bewezen systematische proefmethode. Je leert tijdens de wijncursus met de aromazon geuren en smaken herkennen, onderscheiden en onthouden.