Wil je kennismaken met wijn, je wijnkennis naar een hoger niveau tillen of je Internationaal Wijnbrevet halen? Wijnstudio verzorgt een wijncursus in Den Bosch op maat voor wijnliefhebbers, wijnbloggers, horecavakmensen, winkeliers, wijnimporteurs en sommeliers. Je kunt kiezen voor een introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ, een basis wijncursus volgen of gaan voor een intensieve en erkende gevorderdencursus. Wijnstudio geldt als de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland en kan de hoogste landelijke examenresultaten overleggen. Alle reden om meteen in te schrijven voor een professionele en gezellige wijncursus.

Wijncursus Den Bosch

De wijnwereld ontdekken met de basis wijncursus in Den Bosch

Wijncursus Amsterdam

De basis wijncursus – level 1 is een ideale opstap voor als je in kort tijdsbestek meer van wijn wilt weten. Je leert meer over het wijnproeven en de kenmerken van wijn. Je hebt voor deze korte en intensieve basisopleiding (4 avonden van 19:30 tot 22:30 uur) geen vooropleiding nodig. Tijdens deze interessante cursus leer je, naast de heldere theorie, proeven volgens de systematische proefmethode. De basiscursus bestaat uit 4 modules:

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

De basis wijncursus in Den Bosch van Wijnstudio kost € 285, inclusief 21 proefwijnen, lesboek, examen en certificaat. De basiscursus is een uitstekende voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal wijnbrevet dat mondiaal wordt erkend

Wil je een professionele en praktijkgerichte wijncursus volgen die in de hele wereld wordt erkend? Kies voor de cursus Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 van Wijnstudio. Het wordt aanbevolen om deze wijncursus in Den Bosch te volgen met vooropleiding basiscursus level 1, maar dit is niet noodzakelijk. Je behaalt na 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) je brevet. De cursusinhoud omvat:

• Wijngaard: bodem, klimaat en de invloed op de wijn
• Druivenrassen: belangrijkste druivensoorten in de wereld en hun kwaliteiten
• Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken
• De voornaamste wijnstreken van de wereld
• Wijntechnieken en stijlen: mousserend, versterkt, gedistilleerd, zoete wijnen
• Serveren en bewaren van wijn
• Goed combineren van wijn en spijs
• Etiketten lezen, de zin en onzin

Er worden tijdens de cursus Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 kwaliteitswijnen ter waarde van € 850 geproefd en beoordeeld volgens de internationale, systematische proefmethode. Er worden 6 kristallen glazen gebruikt. Je proeft als een professional 56 uitstekende wijnen! De prijs van deze wijncursus is € 585,- inclusief toegang tot een online cursistenpagina, lesboek, examenoefeningen, examen en certificaat.

Wijnkennis op hoog niveau met Advanced International – WSET level 3

Advanced International – WSET level 3 is een wijncursus in Den Bosch op hoog niveau, die als mondiale standaardopleiding bestemd is voor de serieuze wijnliefhebbers, sommeliers, horecamanagers, wijnimporteurs, winkeliers en wijnbloggers. Wijnstudio beschikt over de beste docenten met ruime professionele ervaring en minimaal een WSET level 3-opleiding voor deze topcursus. Je kunt je inschrijven met een vooropleiding WSET level 2 (Internationaal Wijnbrevet). De prijs voor 10 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) bedraagt € 1.095, inclusief proefwijnen (waarde € 1.700), lesboek, mentorbegeleiding, eigen inlogpagina, examentraining en examen. De kosten zijn zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar, daar Wijnstudio door de overheid als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding is erkend.

Wijncursus Den Bosch

Ruiken en proeven tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ

Wijnstudio heeft een licentie van de Wine and Spirit Education Trust (WSET). Wij verzorgen de internationale opleidingen van WSET, de grootste wijnopleider ter wereld met 94.000 cursisten per jaar in 73 landen. Wij zijn tevens bevoegd om examens af te nemen. Wijnstudio werkt met een bewezen systematische proefmethode. Wil je wijn leren ruiken en proeven tijdens een wijncursus in Den Bosch? Volg de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Je maakt tijdens een gezellige avond (19:30 tot 22:30 uur) op ontspannen wijze kennis met wijn, waarbij 7 goede wijnen worden geproefd. Je krijgt inzicht in hoe wijn wordt gemaakt, je krijgt uitleg over de verschillende druivenrassen en je leert de basisbeginselen van wijnproeven met de geur- en smaakmethode aromazon. Je krijgt antwoord op al je vragen. De wijncursus in Den Bosch kost € 49. Het is aantrekkelijk voor iedereen: alleen, met partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of clubgenoten. Het is ook leuk om deze introductie wijncursus cadeau te doen, met een cadeaubon van Wijnstudio.