Wil je meer te weten komen over wijn, je wijnkennis opfrissen of heb je de ambitie om sommelier of vinoloog te worden? Kies voor een wijncursus in Den Haag van Wijnstudio die past bij jouw wensen en kwaliteiten. Met het brede cursuspakket wordt iedereen bediend: van geïnteresseerde wijnliefhebbers tot gevorderde wijnkenners en professionals. Het onafhankelijke Wijnstudio is in Nederland de grootste aanbieder van internationale wijncursussen en ook bevoegd om examens af te nemen. Je krijgt les van de beste wijndocenten van Nederland en een opleider met het hoogste slagingspercentage van Nederland bij WSET-wijnexamens. Ervaar het zelf en schrijf je in voor een wijncursus op maat.

Wijncursus Den haag

Basis wijncursus in Den Haag volgen zonder vooropleiding

Druiven plukken wijn

Beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding worden op maat bediend met de basis wijncursus in Den Haag, waarbij je op 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) evenzovele modules krijgt voorgeschoteld en aansluitend examen doet. Bij de korte, intensieve basisopleiding wordt de theorie gecombineerd met de systematische proefmethode. Je proeft 21 kwaliteitswijnen. Je kunt deze basis wijncursus zonder vooropleiding volgen. Het is een perfecte voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2. De basiscursus kost € 285,-, inclusief lesboek, examen en certificaat, en behandelt 4 modules:

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

KEVIN KAP

COÖRDINATOR VOEDING


Mijn naam is Kevin en ik ben momenteel werkzaam als Coördinator Voeding in het Havenziekenhuis. Gedurende mijn hotelopleiding heb ik mijn SWEN1 behaald, maar nu een aantal jaren en een FM opleiding verder, wilde ik mij weer verdiepen in de wereld van wijn. De Wijnstudio paste goed bij mij door de combinatie van veel proeven en vlotte theorie. Met begeleidende Powerpoint, de technieken en bijzondere weetjes van de docent, krijg je een mooi inzicht in de wijnen. De WSET staat goed aangeschreven en biedt een duidelijke theorie die ik goed kan toepassen voor mijzelf, voor familiefestiviteiten, maar ook zeker voor mijn loopbaan. In onze enthousiaste proefgroep, hebben zelfs enkele personen passende hapjes meegebracht om de proeverij op een hoger en gezelliger niveau te brengen. De theorie is niet makkelijk voor een leek, maar zeker haalbaar als je de lessen volgt en je voldoende voorbereid. Dit najaar heb ik mijn WSET certificaat behaald.

Wereldwijde erkenning met het Internationaal Wijnbrevet

Met het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 behaal je een certificaat, dat wereldwijd wordt erkend. De wijncursus in Den Haag voor wijnliefhebbers en professionals beslaat 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur). De helft van de lestijd wordt aan systematisch proeven besteed. Er komt voor € 850 aan proefwijnen op tafel. Je proeft als een professional 56 kwaliteitswijnen en drinkt uit 6 kristallen glazen. Naast het goed proeven doe je veel kennis over wijn op, specifiek over:

• Wijngaard: de invloed van bodem, oogst, ziektes en klimaat op de wijn
• Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken, keuzes
• Belangrijkste druivenrassen en hun kwaliteit
• Wijnetiket lezen
• Belangrijkste mondiale wijngebieden
• Techniek en stijl van mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Wijn serveren en bewaren
• Wijn en spijs combineren

Wijnstudio biedt de wijncursus in Den Haag Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 aan voor € 585,- inclusief studieboek, werkboek, inlog voor een cursistenpagina met veel informatie en oefeningen, examen en certificaat.

Wijncursus in Den Haag voor gevorderden als internationale standaard

Advanced International – WSET level 3 wordt internationaal als dé standaard voor sommeliers, vinologen, wijnimporteurs, horecamanagers, fanatieke wijnliefhebbers en wijnbloggers gezien. Met de door Wijnstudio aangeboden wijncursus in Den Haag tilt u uw wijnkennis en proefvaardigheid naar een hoger niveau. De lesstof sluit naadloos aan op WSET level 2 – Internationaal Wijnbrevet. De gevorderdencursus omvat 10 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur), inclusief examentraining. De helft van de tijd wordt besteed aan professioneel proeven volgens de systematische proefmethode. Er wordt een vooropleiding WSET level 2 gevraagd.

De professionele cursus Advanced International – WSET level 3 kost € 1.090, inclusief les- en werkboek, inlogpagina voor cursisten met oefenvragen en presentaties, mentorbegeleiding, uitstekende proefwijnen ter waarde van € 1.700, examentraining en examen. Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. De wijncursus is hierdoor zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar.

Wijnvelden

De introductie wijncursus in Den Haag is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen of collega’s. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Wijnstudio is in het bezit van een licentie van de WSET, de Wine and Spirit Education Trust die wereldwijd de grootste wijnopleider is met 94.000 cursisten in 73 landen. Je kunt gewoon een hands-on, praktijkgerichte wijncursus in Den Haag volgen. De ideale kennismaking met de wijnwereld is de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ, waarbij je op een avond (19:30 tot 22:30 uur) van 7 goede wijnen proeft, volgens de internationaal erkende systematische proefmethode. Je leert bij deze wijncursus hoe wijn wordt gemaakt, de invloed van klimaat op wijn, de basisregels van wijn en spijs en snel en eenvoudig geuren herkennen met de aromazonemethode.