Achter iedere fles wijn schuilt een verhaal. Een wijncursus in Eindhoven geeft de perfecte aanzet om deze verhalen te ontdekken. Wijnstudio verzorgt wijncursussen voor beginners, liefhebbers en professionals die op een leuke en leerzame manier wegwijs worden gemaakt in de uitgebreide wereld van wijn. Je maakt een goede start met een basis wijncursuslevel 1 en verdiept je kennis en vaardigheid met de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Hoe meer achtergronden je kent, hoe beter je wijn kunt herkennen en beoordelen. Volg je passie en schrijf je snel in voor een cursus, waarbij je de helft van de tijd wijnen proeft volgens de bewezen systematische proefmethode. Een wijncursuscadeaubon is ook een originele gift.

Wijncursus Eindhoven

Basis wijncursus in Eindhoven: snel kennis vergaren én leren proeven

Wijn druiven met de hand geplukt

De basis wijncursus in Eindhoven level 1 biedt je de kans om in korte tijd je kennis over wijn te vergroten en als een professional te leren proeven. De basiscursus is de ideale voorbereiding op de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. De praktijkgerichte basis wijncursus is een combinatie van duidelijke theorie en 20 goede proefwijnen, ondersteund door de systematische proefmethode. De 4 modules omvatten:

• Module 1: wijnbouw, bodem, klimaat, oogst, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen, beoordelen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie, smaakleer, menuleer, wijn en spijs proeven
• Module 4 examen, proefsessie met wijn, presentatie cursisten, wijnkoopadvies

De basis wijncursus level 1 beslaat 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 285. Dit bedrag is inclusief de proefwijnen, lesmap met oefenvragen, inlog voor cursistenpagina, examen en certificaat.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 wereldwijd erkend

De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 is de standaard voor restaurateurs, wijnimporteurs, sommeliers, winkeliers, wijnbloggers en wijnliefhebbers. Met dit wereldwijd erkende certificaat kom je overal binnen. Je hebt voor deze wijncursus geen vooropleiding nodig, maar de basiscursus level 1 wordt aanbevolen. De cursusinhoud bestaat uit:

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogsten, ziektes, klimaat
• Wijn maken: wijnkelder, technieken, temperatuur, keuzes wijnmaker
• Voornaamste druivenrassen ter wereld en hun kwaliteiten
• Wijnstreken van de wereld en hun wijnen
• Etiketten leren lezen
• Mousserende, zoete en versterkte wijnen: technieken en stijlen
• Wijn serveren en bewaren, wijn-spijscombinaties
• Alcohol en maatschappij

Wijncursus voor gevorderden als internationale standaard

Het proeven staat centraal tijdens de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Je proeft aan de hand van de systematische proefmethode van 56 wijnen (waarde € 850), die in de cursusprijs van € 585 zijn opgenomen. Dit geldt ook voor de 6 kristallen wijnglazen, studiepack, werkboek met testvragen, inlog voor cursistenpagina, examen en certificaat. Deze wijncursus in Eindhoven bestaat uit 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur). Je hebt binnen 3 maanden je Internationaal Wijnbrevet. Volg je om zakelijke redenen een wijncursus in Eindhoven? Dan zijn de kosten fiscaal volledig aftrekbaar. Meld je daarom snel aan.

A taste of wine

De introductie wijncursus in Eindhoven is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De wijncursus in Eindhoven wordt gehouden bij Varna wijnen aan de Hoogstraat, in groepen van maximaal 15 personen. In deze sfeervolle, moderne wijnzaak staat smaak voorop. Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland en heeft een licentie van de Wine and Spirit Education Trust. De WSET-wijnopleidingen gelden als dé mondiale standaard. De cursus staat onder leiding van een topdocent met minimaal een WSET level 3 opleiding en een rijke praktijkervaring. Je leert wijn écht proeven en je kunt meepraten over alle facetten van wijn. Van de wijnhistorie, druivenrassen en wijnstreken tot de wijnkeuze, het serveren van wijn en het herkennen van geuren en smaken met de aromazon.