Heb je altijd al een wijncursus in Groningen willen doen? Wijnstudio bedient je als grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland op maat. Je kunt je vandaag nog aanmelden voor een introductiecursus, basiscursus of opleiding voor het behalen van het Internationaal Wijnbrevet. Er is een wijncursus voor iedereen, van de gewone wijnliefhebber tot de gevorderde wijnkenner en echte professional. Wijnstudio verzorgt als bevoegd instituut de internationale opleidingen van de Wine and Spirit Education Trust (WSET), wereldwijd de grootste wijnopleider met 94.000 cursisten in 73 landen. Wij kunnen de hoogste landelijke examenresultaten overleggen. Een wijncursus volgen is daarmee een uitstekende keuze.

Wijncursus Groningen

Leer in korte tijd veel over wijn met een basis wijncursus in Groningen

Druiven plukken

Met een basis wijncursus leer je in korte tijd veel over wijn. De snelle en intensieve cursus van Wijnstudio wordt op 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) gehouden en is geschikt voor beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding. De basiscursus is een combinatie van duidelijke theorie en de bewezen systematische proefmethode. Je proeft 21 wijnen van goede kwaliteit. Er worden 4 modules behandeld:

 • Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
 • Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
 • Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
 • Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

 

De basis wijncursus vereist geen specifieke vooropleiding of voorkennis. De basiscursus kost € 285, inclusief proefwijnen, uitgebreid en overzichtelijk lesboek met testvragen, examen en certificaat. Het is een ideale opstap voor het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2: een top wijncursus in Groningen

Met het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 sla je internationaal een goed figuur. Het certificaat wordt over de hele wereld erkend. Deze praktijkgerichte, professionele wijncursus beslaat 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur), waarbij de helft van de tijd aan systematisch proeven wordt besteed. Deze proefmethode wordt over de hele wereld gebruikt en leert je om wijnen eenvoudiger te plaatsen en onthouden. Je kunt hierna als sommelier, horecamanager of winkelier wijnvragen van gasten of klanten beantwoorden, wijn beoordelen, je weet hoe en welke wijn in te kopen en je leert professioneel proeven. De cursus Internationaal Wijnbrevet houdt in:

 • Wijnbouw: bodem, klimaat en de invloed op de wijn
 • De belangrijkste druivenrassen in de wereld en hun kwaliteiten
 • Wijn maken: wijnkelder, temperatuur, technieken en de keuzes van de wijnmaker
 • De voornaamste internationale wijnstreken
 • Mousserende, versterkte, gedistilleerde en zoete wijnen: techniek en stijl
 • Serveren en bewaren van wijn
 • Goed combineren van wijn en spijs
 • Hoe etiketten te lezen

Wijncursus voor gevorderden als internationale standaard

Je proeft tijdens deze wijncursus 56 uitstekende kwaliteitswijnen, ter waarde van € 850. De cursus Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 wordt gehouden in het voorjaar en najaar en kost € 585. Dit is inclusief de 56 proefwijnen, lesboek, oefenboek, aromazon, 6 kristallen proefglazen en examen, dat uit 50 meerkeuzevragen bestaat. Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. De wijncursus is hierdoor zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar. Wacht niet langer en meld je nu aan bij Wijnstudio voor deze gedegen en leuke wijncursus.

Wijnheuvel

Wijnstudio werkt volgens een aangetoond systematische proefmethode, met als uitgangspunt dat iedereen kan proeven. De helft van de wijncursus wordt besteed aan het ruiken en proeven volgens deze bewezen leerwijze.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Een eerste kennismaking met wijn vul je in met de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ, waarbij je in een ontspannen setting antwoord krijgt op vragen als: welke wijn drink je bij het eten, hoe kies je een wijn in de winkel of restaurant en wat vertelt het etiket.

De wijncursus in Groningen voor beginners en wijnliefhebbers wordt op een avond (19:30 tot 22:30 uur) gehouden en kost € 49, inclusief 7 heerlijke proefwijnen. ꞌA taste of wineꞌ is leuk en leerzaam én bij uitstek geschikt als origineel cadeau aan een familielid, vriend, vriendin of andere bekende. Wijnstudio heeft een speciale cadeaubon voor een wijncursus.