Wil je aan tafel kunnen meepraten over wijn? Koop je vaak dezelfde wijn, omdat je niet weet welke te kiezen? Werk je met wijn in de horeca, groothandel of winkel? Volg een wijncursus in Heerlen die leidt tot een internationaal erkend diploma. Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationale WSET-wijncursussen in Nederland. WSET staat voor Wine and Spirit Education Trust, dat jaarlijks circa 94.000 cursisten in 73 landen opleidt. Kies voor een basis wijncursus level 1 of zet een volgende stap met de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Je krijgt les in groepjes van maximaal 15 personen, van de beste wijndocenten met minimaal een WSET level 3 opleiding en veel praktijkervaring.

Wijncursus Heerlen

Basis wijncursus in Heerlen: combinatie van theorie en uitgebreid proeven

Wijncursus Heerlen

De basis wijncursus in Heerlen level 1 is een aanrader voor beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding. Je leert tijdens de korte en intensieve cursus over de geschiedenis en het proces van wijn maken, de belangrijkste druivenrassen en druivenstreken ter wereld, de invloedfactoren op de druiven en wijnsoorten, en de goede wijn-spijscombinaties. De basis wijncursus is op 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en behandelt evenzovele modules.

• Module 1: wijnbouw, bodem, klimaat, oogst, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen, beoordelen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie, smaakleer, menuleer, wijn en spijs proeven
• Module 4 examen, proefsessie met wijn, presentatie cursisten, wijnkoopadvies

De basis wijncursus in Heerlen level 1 combineert heldere theorie met het proeven van 20 wijnen, die evenals het studieboek met oefenvragen, inlog voor cursistenpagina, examen en certificaat in het cursusgeld (€ 285) is inbegrepen. De basiscursus level 1 is een uitstekende voorbereiding op de WSET level 2 opleiding, het Internationaal Wijnbrevet.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Binnen 3 maanden je Internationaal Wijnbrevet halen

Het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 leidt je binnen 3 maanden op voor een mondiaal erkend certificaat. Je leert in 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) veel over wijn. De helft van de tijd wordt besteed aan systematisch proeven van 56 uitstekende proefwijnen. Je leert wijn herkennen, beoordelen, vergelijken en onthouden. De inhoud van deze wijncursus in Heerlen omvat:

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
• Wijn maken: wijnkelder, technieken, temperatuur, keuzes wijnmaker
• Druivenrassen: voornaamste soorten en hun kwaliteit
• Wijnstreken: belangrijkste regio’s en hun wijnen
• Etiketten leren lezen: de zin en onzin
• Mousserende, zoete en versterkte wijnen: technieken en stijlen
• Wijn serveren en bewaren
• Gastronomie: wijn en spijs combineren

Wijncursus in Heerlen voor gevorderden als internationale standaard

In de prijs van de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 (€ 585) is alles inbegrepen: 56 proefwijnen ter waarde van € 850, 6 kristallen wijnglazen, studieboek, examenoefenboek, inlog voor cursistenpagina, examen en certificaat. Je hebt geen vooropleiding nodig, maar de basis wijncursus in Heerlen level 1 wordt aangeraden. Wijnstudio is een door de Nederlandse overheid erkend Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. Je kunt de kosten van de wijncursus zakelijk aftrekken van de belastingen. Vergroot je wijnkennis en vaardigheid en schrijf je vandaag nog in.

Wijncursus Heerlen

De introductie wijncursus in Heerlen is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De hooggewaardeerde wijncursus in Heerlen wordt op een prachtige locatie gehouden: het op loopafstand van het station gelegen Cucina del Mondo aan de Laanderstraat. Het leuke aan de WSET-cursussen van Wijnstudio is de bewezen systematische proefmethode, ofwel The Systematic Approach to Wine Tasting. Je werkt bij het proeven een lijstje af (onder meer geur, kleur, smaak, intensiteit, zuurgraad, alcohol en tanninegehalte) en je leert wijn in hokjes plaatsen. Je leert proeven als een professional! De wijncursus is praktijkgericht, zonder de theorie te veronachtzamen. Je krijgt praktisch inzicht in de wijnwereld en leert verklaren en verbanden leggen.