De Wine and Spirit Education Trust is wereldwijd de grootste aanbieder van wijnopleidingen voor liefhebbers en professionals. Wijnstudio heeft die status in Nederland en verzorgt onder meer een professionele, praktijkgerichte wijncursus in Leeuwarden. Je kunt instappen bij de basiscursus WSET level 1. Je verkent de voornaamste wijnsoorten en stijlen door te kijken, ruiken en proeven. Je leert wijnen beschrijven en aan gerechten koppelen. De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 gaat dieper in op de belangrijkste druivensoorten en wijnstreken, wijnstijlen en classificaties en terminologie op de etiketten. Je leert bij de wijncursus proeven als een professional en ontvangt na je examen een internationaal erkend diploma. De wijncursussen worden gegeven bij Wielinga wijnhandel aan de Molenstraat.

Wijncursus Leeuwarden

Basis wijncursus in Leeuwarden legt stevig fundament

Druiven plukken

De praktijkgerichte basis wijncursus in Leeuwarden level 1 laat je kennismaken met de wereld van wijn. Je ontwikkelt je wijnkennis en je leert wijn beschrijven aan de hand van de bewezen systematische WSET-proefmethode. De helft van de cursustijd wordt aan proeven besteed. Er zijn geen toelatingseisen voor deze uit 4 modules bestaande basiscursus. Iedereen kan deelnemen.

• Module 1: wijnbouw, bodem, klimaat, oogst, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen, beoordelen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie, smaakleer, menuleer, wijn en spijs proeven
• Module 4 examen, proefsessie met wijn, presentatie cursisten, wijnkoopadvies

De basis wijncursus in Leeuwarden level 1 beslaat 4 avonden en kost € 275, inclusief alles. Dit houdt in dat 20 goede proefwijnen, een door Masters of Wine aanbevolen studieboek, inlogpagina met presentaties en oefenvragen, examen en certificaat zijn inbegrepen. De basiscursus level 1 vormt een goede opmaat naar het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. Een wijncursus is ook een leuk cadeau, met de cadeaubon van Wijnstudio.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet: erkend over de hele wereld

De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 voor wijnliefhebbers, wijnbloggers en professionals behandelt nieuwe wijnen en wijnstreken, hoe wijnen te beoordelen en veel meer. Naast de duidelijke theorie leer je proeven van 56 kwaliteitswijnen volgens de systematische proefmethode en deze wijn beschrijven. Denk aan het uiterlijk (helderheid, intensiteit en kleur), de geur (conditie, intensiteit en aromakenmerken) en de smaak (zoetheid, zuurgraad, tanninegehalte, body en smaakkenmerken en afdronk). De wijncursus in Leeuwarden beslaat:

• Invloedfactoren op wijnstijl: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
• Hoe wordt wijn gemaakt: wijnkelder, technieken, temperatuur, keuzes
• Belangrijkste druivenrassen en hun kenmerken
• Voornaamste wijn producerende regio’s wereldwijd
• Terminologie op etiketten begrijpen en duiden
• Productie, techniek en stijl van mousserende, zoete en versterkte wijnen
• Wijn serveren en bewaren
• Gastronomie: welke wijn past bij welk gerecht

Wijncursus in Leeuwarden voor gevorderden als internationale standaard

Met het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 diploma kun je je wereldwijd presenteren. De wijncursus in Leeuwarden omvat 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 585. Dit is inclusief 56 proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen wijnglazen, studie- en oefenboek, inlog voor cursistenpagina met oefeningen en presentaties, examen en certificaat. De basis wijncursus level 1 wordt als voortraject aanbevolen, maar is niet verplicht. Bij zakelijke deelname zijn de cursuskosten fiscaal volledig aftrekbaar. Schrijf je vandaag nog in!

Wijnheuvel

De introductie wijncursus in Leeuwarden is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De WSET staat hoog aangeschreven bij vooraanstaande internationale drankenorganisaties én bij vele cursisten, met jaarlijkse wijnopleidingen aan circa 94.000 cursisten in 73 landen. Wijnstudio heeft een WSET-licentie en is als grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. Er is een wijncursus in Leeuwarden voor wie een loopbaan in de wijnwereld ambieert of gewoon geïnteresseerd is in wijn en alles daaromheen. Je krijgt bij een wijncursus altijd les van een topdocent met minimaal een WSET level 3 opleiding en ruime ervaring in de wijnwereld.