Wijn is een boeiend en lekker product. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter deze veelzijdige drank wordt. Wijnstudio heeft voor iedereen een wijncursus in Leiden op maat. Een introductieavond ꞌA taste of wineꞌ is ideaal voor beginners die graag een goed glas drinken en daar meer kennis over willen vergaren. Deze wijnproeverij is ook geschikt als avondje uit met familie, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. Je kunt je wijnkennis verdiepen met de internationaal erkende cursussen Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 en Advanced International – WSET level 3. Deze opleidingen zijn geknipt voor sommeliers, vinologen, wijnimporteurs, horecamanagers, wijnbloggers en fanatieke wijnliefhebbers. Kies de wijncursus die bij je past.

Wijncursus Leiden

Verdiep je wijnkennis met het Internationaal Wijnbrevet

Druiven geplukt

Je kunt je enthousiasme over wijn verdieping geven met het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2. Dit is de meest professionele en gestructureerde cursus van Nederland, die door Wijnstudio op 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) wordt gegeven. De wijncursus in Leiden is ideaal voor wijnliefhebbers en professionals en vraagt geen specifieke vooropleiding. Je leert geuren en smaken van wijnen herkennen met behulp van de aromazon en wijn proeven, plaatsen en onthouden volgens de systematische WSET-proefmethode. Verder omvat deze wijncursus:

• De belangrijkste druivenrassen en hun karakters, de voornaamste wijnstreken en hun wijnen
• De invloed van bodem, bewerkingen, oogst, ziektes en klimaat op de wijn
• De wijnkelder, temperatuur en keuzes van de wijnmaker
• Technieken en stijlen van mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Het bewaren en serveren van wijn en de goede wijn-spijscombinaties
• De waarheid achter het etiket

De opleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 kost € 585, inclusief 56 proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen proefglazen, studieboek, werkboek, map met hand-outs van alle lessen, examen en certificaat.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal wijnbrevet dat mondiaal wordt erkend

Advanced International – WSET level 3 geldt als dé opleiding voor de echte wijnliefhebber en de professionals die dagelijks met wijn werken. Je maakt bij deze wijncursus in Leiden een tocht langs de grote wijngebieden in de wereld met de belangrijkste druivensoorten, je leert alle belangrijke wijntermen, je komt alles te weten over viticultuur en vinificatie én je proeft van topwijnen volgens de internationaal erkende en meest gebruikte systematische proefmethode. Een vooropleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 wordt verlangd.

Advanced International – WSET level 3: wijncursus in Leiden voor pro’s

De opleiding Advanced International – WSET level 3 omvat 10 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 1.095. Dit is inclusief alle topwijnen (waarde € 1.700), Engelstalig studie- en werkboek, inlog voor cursistenpagina met oefenvragen en presentaties, examentraining, examen (Engelstalig) en certificaat. Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding en CRKBO-geregistreerd. Je kunt hierdoor de kosten van elke wijncursus in Leiden volledig aftrekken van de belasting. Meld je daarom snel aan voor een wijncursus.

Wijnbouw op een heuvel

Introductie wijncursus in Leiden: ook leuk om cadeau te geven

Zet je eerste stappen in de wijnwereld met de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ die voor iedereen vanaf 18 jaar geschikt, leuk en leerzaam is. Tijdens een avondvullend programma (19:30 tot 22:30 uur) kom je aan de weet wat je proeft, hoe je dat benoemt, wat een wijnetiket zegt, hoe wijn wordt gemaakt en hoe wijn en eten te combineren zijn. Je leert als een professional 7 goede wijnen proeven. Deze aantrekkelijke en gezellige wijncursus in Leiden kost € 49, inclusief de proefwijnen. ꞌA taste of wineꞌ is ook leuk om cadeau te geven aan een familielid, vriend of vriendin, collega of clubgenoot. Wijnstudio heeft hiervoor een speciale cadeaubon.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Een wijncursus in Leiden beantwoordt vele vragen. Hoe kies ik een wijn uit het schap van de supermarkt of van de wijnkaart in het restaurant? Hoe herken ik druivenrassen? Welke geur en smaak hoort bij welke soort wijn? Hoe wijn te serveren en bewaren? Welke wijn past bij welk gerecht? Na een wijncursus weet je meer. Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland. Je proeft wijnen volgens de internationale proefmethode van de WSET, de Wine and Spirit Education Trust. Wijnstudio heeft een licentie van de WSET, de grootste wijnopleider wereldwijd met 94.000 cursisten in 73 landen. Elke wijncursus staat onder leiding van een gekwalificeerde, ervaren en enthousiaste docent die zijn sporen in het vak heeft verdiend.