Je beleeft aan een wijncursus in Maastricht veel plezier. Je weet raad, waar ter wereld je een wijnkaart in handen gedrukt krijgt. Je wordt gestimuleerd om je geur en smaak te ontwikkelen. Je leert een goede prijs-kwaliteitverhouding van de wijnen te herkennen. En, niet in de laatste plaats, je drinkt wijn met een leuke groep mensen. Wijnstudio heeft een wijncursus voor elk niveau en elk gezelschap: familie, vrienden- of vriendinnengroep, collega’s of teamgenoten. De wijncursussen worden gehouden in de Winebar Rouge & Blanc van het Kruisherenhotel, gelegen in het historische centrum van Maastricht. Het moderne vijfsterrenhotel is een samenvloeiing van het vijftiende-eeuwse Kruisherenklooster en de monumentale gotische kerk. Ofwel: een toplocatie om een wijncursus te beleven!

Wijncursus Maastricht

Snel je wijnkennis vergroten met de basis wijncursus in Maastricht

Druiven plukken

Een korte, intensieve basis wijncursus in Maastricht is perfect om snel je wijnkennis te vergroten en tevens de ideale voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet. De basiscursus omvat 4 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en is geschikt voor beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding. De opleiding is een combinatie van theorie en de systematische proefmethode en vraagt geen specifieke voorbereiding. Je krijgt elke avond een lesmodule voorgeschoteld:

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs combineren
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

De praktijkgerichte en internationaal erkende basis wijncursus kost € 285, inclusief 21 uitstekende proefwijnen, lesboek, oefenvragen, examen en certificaat. Het is een ideale opstap voor het Internationaal Wijnbrevet.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet: een mondiaal erkend certificaat

De opleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 levert een internationaal erkend certificaat op voor horecapersoneel, wijnliefhebbers, wijnimporteurs en sommeliers die nóg meer over wijn willen weten. Een basis wijncursus is handig als voorbereiding, maar niet noodzakelijk. Het belangrijkste bij deze wijncursus in Maastricht is het proeven van 56 kwaliteitswijnen. Met de internationaal gebruikte, systematische proefmethode kan wijn beter worden geproefd, beoordeeld, vergeleken en onthouden. Hier wordt de helft van de tijd aan besteed. Het cursusaanbod is even breed als interessant:

• De invloed van bodem, bewerkingen, oogst, ziektes en klimaat op de smaak van wijn
• De wijnkelder, temperatuur, technieken en keuzes bij wijn maken
• Belangrijkste druivenrassen wereldwijd en hun kwaliteit
• Voornaamste wijnregio’s in de wereld en hun wijnen
• Bijzondere technieken en stijlen van mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Wijn serveren en bewaren en wijn en spijs combineren
• Etiket lezen en op waarde schatten

Wijnkennis op hoog niveau met Internationaal Wijnbrevet

De opleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 omvat 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 560. Dit is inclusief 56 proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen proefglazen, lesboek, werkboek, map met hand-outs van alle lessen, inlog voor cursistenpagina met oefenvragen en prestaties, examen en certificaat. Wijnstudio is een door de Nederlandse overheid erkend Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. De zakelijke kosten van elke wijncursus met examen zijn fiscaal volledig aftrekbaar. Kies daarom ook voor een professionele, gezellige en praktijkgerichte wijncursus in Maastricht.

Wijnvelden heuvel

Leer meer over wijn en wijn proeven tijdens ꞌA taste of wineꞌ

Wijnstudio is dankzij een licentie van de WSET (Wine and Spirit Education Trust) bevoegd om internationaal meetellende wijncursussen voor beginners, gevorderden en professionals te geven en examens af te nemen. Als grootste aanbieder van internationale wijnopleidingen in Nederland verzorgen wij een wijncursus in Maastricht op maat, onder leiding van een professionele topdocent met minimaal een Advanced International – WSET level 3 opleiding en een ruime ervaring in de wijnwereld. WSET geldt mondiaal als de grootste wijnopleider met 94.000 cursisten in 73 landen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De introductie wijncursus in Maastricht ꞌA taste of wineꞌ neemt je mee op reis met wijnverhalen, wijntips en vooral wijn proeven volgens de bewezen systematische proefmethode. Je leert de grondbeginselen van wijn maken, de invloed van bodem en klimaat op wijn, de keuzes van de wijnmaker, de belangrijkste druivenrassen, wijn-spijscombinaties en hoe een wijn te kiezen. Je krijgt antwoord op al je vragen. ꞌA taste of wineꞌ is een avondvullende happening (19:30 tot 22:30 uur) voor maximaal 15 cursisten. De prijs is € 49, inclusief 7 goede proefwijnen. Wijnstudio heeft een cadeaubon om deze introductie wijncursus cadeau te doen.