Met een wijncursus in Nijmegen leg je een stevige basis voor de ontwikkeling van je wijnkennis. Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding en in het bezit van een licentie van de Wine and Spirit Education Trust. De WSET-wijnopleidingen gelden als de internationale standaard en leiden op tot een wereldwijd erkend certificaat. De basis wijncursus level 1 vormt een uitstekende introductie in de wijnwereld en is bedoeld voor geïnteresseerde wijnliefhebbers of degenen die een professionele carrière in wijn willen starten. De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 is een volgende stap in je loopbaan. Verwen jezelf met een wijncursus, of kies voor een originele gift met een wijncursuscadeaubon van Wijnstudio.

Wijncursus Nijmegen

Basis wijncursus in Nijmegen: mooie introductie in de wijnwereld

Wijncursus Nijmegen

De basis wijncursus in Nijmegen level 1 vormt een perfecte inleiding op wijngebied. Je leert tijdens 4 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en 4 modules de belangrijkste fasen van de druiventeelt en het wijn maken, evenals de soorten, kenmerken en stijlen van vele verschillende wijnen. Je maakt je ook de belangrijkste gebruiken voor het bewaren en serveren van wijn eigen.

• Module 1: wijnbouw, bodem, klimaat, oogst, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen, beoordelen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie, smaakleer, menuleer, wijn en spijs proeven
• Module 4 examen, proefsessie met wijn, presentatie cursisten, wijnkoopadvies

De praktijkgerichte basis wijncursus level 1 kost € 285, inclusief 20 proefwijnen, lesboek met testvragen, cursisten-inlogpagina met presentaties, tips en oefeningen, examen en certificaat. De basiscursus level 1 is een ideale opstap naar de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Verbreding en verdieping met het Internationaal Wijnbrevet

Met het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 verbreed en verdiep je je kennis en vaardigheid op het gebied van wijn. Het diploma wordt wereldwijd erkend. Deze wijncursus in Nijmegen beslaat 10 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 585. Dit is inclusief 56 uitstekende proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen wijnglazen, studie- en oefenboek, cursisten-inlogpagina, examen en certificaat. Een vooropleiding is niet nodig. De basis wijncursus level 1 wordt als opstapje aangeraden. De cursus Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 omvat:

• Factoren die de wijnstijl beïnvloeden: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
• Proces van wijn maken: wijnkelder, technieken, temperatuur, keuzes
• Kenmerken van de belangrijkste druivenrassen
• Belangrijkste wijn producerende landen en streken wereldwijd
• Terminologie op etiketten begrijpen en duiden
• Productie, techniek en stijl van mousserende, zoete en versterkte wijnen
• Wijn serveren en bewaren, wijnen en gerechten combineren

Wijncursus in Nijmegen voor gevorderden als internationale standaard

Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationale WSET-wijncursussen in Nederland en kan bogen op het hoogste landelijke slagingspercentage. Een wijncursus in Nijmegen die voor zakelijk gebruik wordt aangewend, is fiscaal volledig aftrekbaar. Meld je snel aan voor een cursus op maat.

Wijncursus Nijmegen

De introductie wijncursus in Nijmegen is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

De wijncursus in Nijmegen wordt gegeven in de chique boardroom van het Blue hotel aan de Oranjesingel. Je krijgt les in groepjes van maximaal 15 personen. De topdocenten van Wijnstudio beschikken over de kennis (minimaal opleiding WSET level 3), ruime praktijkervaring en didactische vaardigheden om de lesstof op een boeiende manier te presenteren. Je komt meer te weten over de historie van de wijnbouw, de invloed van de bodem en het klimaat, het herkennen, kiezen, bewaren en serveren van wijn, het opzetten van een proeverij en het combineren van wijn en gerechten. Bovenal leer je bij de wijncursus proeven als een professional. De helft van de cursustijd wordt besteed aan proeven volgens de bewezen systematische WSET-proefmethode. Je beoordeelt wijnen op uiterlijk (helderheid, intensiteit en kleur), geur (conditie, intensiteit en aromakenmerken) en smaak (zoetheid, zuurgraad, tanninegehalte, body, smaakkenmerken en afdronk).