Wijncursus Roermond: om vele redenen leuk en interessant. Je komt meer te weten over wijn, je leert wijn proeven, je begrijpt de wijnwereld beter en je hebt veel plezier tijdens de bijeenkomsten. Wijnstudio heeft een wijncursus op jouw niveau. Van een introductie- of basiscursus voor beginnende wijnliefhebbers tot de opleidingen Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 en Advanced International – WSET level 3 voor de serieuze wijnadepten en professionals. Elke wijncursus staat onder leiding van een hooggekwalificeerde, enthousiaste topdocent, met veel ervaring in de wijnwereld. Ervaar hoe leuk en leerzaam het is en meld je aan voor een wijncursus.

Wijncursus Roermond

Leer snel alle grondbeginselen met de basis wijncursus in Roermond

Wijncursus Roermond

Met een korte, intensieve basis wijncursus in Roermond leer je op 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) alle grondbeginselen van wijn. Met groepjes van maximaal 15 personen is er veel individuele aandacht. Je hebt geen vooropleiding nodig voor de lessen, die in 4 modules zijn onderverdeeld.

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

Tijdens de basis wijncursus wordt er van 21 goede proefwijnen geproefd. Dit is in het cursusgeld (€ 285) inbegrepen, evenals het lesboek, examen en certificaat. Deze basiscursus is een ideale voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Wereldwijd erkend certificaat met Internationaal Wijnbrevet

Het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 belicht alle facetten van wijn en levert je een wereldwijd erkend certificaat op. De opleiding van 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) is een mix van theoretische kennis en de systematische proefmethode, waarmee je wijn leert beoordelen, vergelijken en onthouden. Je proeft van 56 kwaliteitswijnen. Je leert tijdens deze wijncursus in Roermond:

• De invloed van bodem, bewerkingen, oogst, ziektes en klimaat op de wijn
• Wijnkelder, temperatuur, technieken en keuzes van de wijnmaker
• Belangrijkste (kwaliteiten van) druivenrassen en voornaamste wijnstreken ter wereld
• Wijnetiket kritisch lezen
• Mousserende, versterkte en zoete wijnen: technieken en stijlen
• Wijn serveren en bewaren, en wijn-spijscombinaties

De WSET-opleiding Internationaal Wijnbrevet kost € 585, inclusief 56 uitstekende proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen proefglazen, les- en werkboek, map met hand-outs van alle lessen, inlog voor cursistenpagina met oefeningen, presentaties en de aromazon, examen en certificaat. De basis wijncursus in Roermond wordt als voorbereiding aanbevolen, maar is niet noodzakelijk.

Wijnkennis op hoog niveau met Advanced International – WSET level 3

Met de uitgebreide Advanced International – WSET level 3 wijnopleiding tel je als sommelier, winkelier, wijnimporteur, horecamanager, wijnblogger of serieuze wijnliefhebber mee. Deze praktijkgerichte wijncursus in Roermond gaat stappen verder dan het Internationaal Wijnbrevet als vooropleiding wordt gevraagd.

De cursus omvat 10 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 1.095. Dit is inclusief topkwaliteit proefwijnen (waarde € 1.700), les- en werkboek, inlog voor cursistenpagina met oefenvragen, presentaties, aromazon en wijntermen, examentraining, examen en certificaat. De Nederlandse overheid heeft Wijnstudio erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding, met CRKBO-registratie. De WSET-opleidingen zijn volledig fiscaal aftrekbaar als je in je werk met wijn te maken hebt.

Wijncursus Roermond

Ruiken en proeven tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ

Met een introductie wijncursus in Roermond ruik en proef je aan de wijnwereld. ꞌA taste of wineꞌ levert een mooie avond (19:30 tot 22:30 uur) op, waar je 7 kwaliteitswijnen proeft en je geuren en smaken leert onderscheiden met de aromazon. De belangrijkste wijnstreken van Frankrijk worden aangestipt, er wordt uitgelegd hoe wijn wordt gemaakt, wat de voornaamste druivenrassen zijn, wat de invloed van het klimaat op druiven is en voorbeelden van wijn-spijscombinaties gegeven. De introductie wijncursus kost € 49, inclusief 7 proefwijnen. Het is leuk om cadeau te doen. Wijnstudio heeft een speciale cadeaubon.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Wijnstudio geldt als de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland en is licentiehouder van de Wine and Spirit Education Trust (WSET), dat met 94.000 cursisten per jaar in 73 landen de grootste wijnopleider ter wereld is. De WSET-opleidingen zijn dé internationale standaard voor wijnliefhebbers, wijnimporteurs, winkeliers, horecamanagers, wijnbloggers en sommeliers. Wijnstudio is bevoegd om deze cursussen te geven en examens af te nemen. Wij kunnen bogen op het hoogste landelijke slagingspercentage en wij werken met de bewezen, internationaal gebruikte systematische proefmethode. De helft van de wijncursus in Roermond wordt besteed aan proeven. Je leert proeven als een professional!