Ben je nieuwsgierig naar de wijnwereld en wil je een erkende wijncursus in Rotterdam volgen? Wijnstudio geeft internationale WSET-wijncursussen voor beginners en gevorderden. Je doet interessante theoretische kennis op en leert ruiken en proeven als een professional volgens de systematische proefmethode. Een wijncursus combineert gezelligheid, theorie en praktijk, waarbij de helft van de tijd aan wijn proeven wordt besteed. Je leert wijnen herkennen, plaatsen, vergelijken en onthouden. Schrijf je nu in voor een wijncursus die aansluit bij je niveau en je behoefte aan meer wijnkennis en vaardigheid.

Wijncursus Rotterdam

Basis wijncursus in Rotterdam: kort, intensief, leerzaam en gezellig

Wijncursus Rotterdam

De basis wijncursus in Rotterdam stelt je in staat om mee te praten over wijn, wijn op waarde te schatten en te benoemen wat je ruikt en proeft. Er worden 21 uitstekende proefwijnen geschonken. De 4 intensieve lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) zijn een combinatie van heldere theorie, de bewezen systematische proefmethode en volop gezelligheid. Elke avond wordt een module behandeld:

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

De basis wijncursus in Rotterdam kost € 285,- inclusief 21 proefwijnen, studieboek, examen en certificaat. Een vooropleiding is niet vereist. Iedereen kan zich aanmelden. De basiscursus is een goede opstap naar het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet certificaat binnen 3 maanden op zak

Wil jij binnen drie maanden je Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 halen? Dat kan bij Wijnstudio. Je wordt tijdens 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) klaargestoomd voor het examen en het behalen van het felbegeerde certificaat. De helft van de tijd wordt besteed aan de systematische proefmethode die wereldwijd door alle professionals wordt gebruikt. De lesstof van deze professionele wijncursus in Rotterdam omvat:

• Wijngaardbeheer: bodem, bewerkingen, oogst, druivenziektes en klimaat
• Wijnkelder, temperatuur, technieken en keuzes van de wijnmaker bij het wijn maken
• Belangrijkste (eigenschappen van) druivenrassen en voornaamste wijngebieden ter wereld
• De zin en onzin op het wijnetiket
• Mousserende, versterkte en zoete wijnen: regio’s, technieken en stijlen
• Wijn serveren en bewaren en de basisprincipes van goede wijn-spijscombinaties

Iedereen kan zich opgeven voor het Internationaal Wijnbrevet. Een vooropleiding basis wijncursus wordt aanbevolen. De gedegen, internationaal gewaardeerde cursus kost € 585, inclusief 56 uitstekende proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen proefglazen, les- en werkboek, hand-outs van alle lessen, inlog voor cursistenpagina met aromazon, oefenvragen en presentaties, examen en certificaat.

Met gevorderden wijncursus in Rotterdam de puntjes op de i zetten

Advanced International – WSET level 3 is dé internationale opleiding voor wie met wijn werkt, zoals sommeliers, wijnimporteurs, winkeliers, wijnbloggers en horecavakmensen. De professionele opleiding is een ideaal vervolg op het Internationaal Wijnbrevet. Je verdiept hiermee je wijnkennis en proefvaardigheid.

De praktijkgerichte wijncursus in Rotterdam om wijn te beoordelen, kopen en verkopen beslaat 10 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 1.095. Dit bedrag is inclusief topkwaliteit proefwijnen (waarde € 1.700), studie- en werkboek, inlog voor cursistenpagina, examentraining, examen en certificaat. De opleiding Advanced International is – evenals de andere cursussen met examen – zakelijk volledig fiscaal aftrekbaar, omdat Wijnstudio door de Nederlandse overheid als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding is erkend.

Wijncursus Rotterdam

Ruiken en proeven tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ

De wijncursus in Rotterdam wordt gegeven door een professionele, gepassioneerde wijndocent, met minimaal een Advanced International – WSET level 3 opleiding en veel praktijkervaring in de wijnwereld. Wijnstudio is in Nederland de grootste aanbieder van internationale wijncursussen van de Wine and Spirit Education Trust (WSET) en heeft het hoogste landelijke slagingspercentage bij de wijnexamens. WSET is de grootste mondiale wijnopleider met 94.000 cursisten in 73 landen. De WSET-certificaten gelden als dé internationale standaard voor echte wijnliefhebbers, horecavakmensen, wijnimporteurs, bloggers, winkeliers en sommeliers.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Je zet de eerste stap over de drempel met de introductie wijncursus in Rotterdam ꞌA taste of wineꞌ. Het is leuk en leerzaam om solo, met je partner, collega’s, teamgenoten of vrienden of vriendinnen heen te gaan. Of kies voor de cadeaubon van Wijnstudio als originele gift. Tijdens de introductiecursus krijg je antwoord op vele vragen, zoals over wijn maken, wijnbouw, eigenschappen van druivenrassen, kritisch lezen van etiketten en het kiezen van wijn. De wijncursus geeft een avond (19:30 tot 22:30 uur) plezier en staat voor iedereen open. De kosten bedragen € 49, inclusief 7 goede proefwijnen.