Of je nu een beginnende wijnproever of een gevorderde wijnliefhebber bent, er is een wijncursus in Tilburg voor elk niveau. Wijnstudio neemt je in gedachten mee op een ontdekkingsreis langs wereldwijde wijngebieden met de lekkerste wijnen en laat je proeven volgens de internationaal erkende, systematische WSET-proefmethode. Je leert proeven als een professional! Je kunt deelnemen aan een introductiecursus van 1 avond of heerlijk ontspannen én leren tijdens de basiswijncursus van 4 avonden in Tilburg. Deze basiscursus in de ideale voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet, dat u binnen drie maanden in Tilburg kunt halen. Een wijncursus is ook leuk om aan iemand cadeau te geven. Wijnstudio heeft hiervoor een mooie cadeaubon.

Wijncursus Tilburg

Basis wijncursus in Tilburg: duidelijke theorie en veel proeven

Wijncursus Tilburg

Als je door de introductiecursus enthousiast bent geraakt over de wijnwereld, is een basiswijncursus WSET level 1 een goede volgende stap, al kun je ook zonder voorkennis aan deze cursus deelnemen. Tijdens deze korte en intensieve wijncursus in Tilburg van 4 avonden (19:30 tot 22:30 uur) leer je alle grondbeginselen van wijn. De lesstof is onderverdeeld in 4 modules, waarbij de duidelijke theorie wordt gecombineerd met de systematische proefmethode bij 20 uitstekende wijnen.

• Module 1: basiskennis, wijnbouw, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn verkennen, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie: wijn en spijs combineren
• Module 4 examen, proefsessie, eigen inbreng cursisten

De basiswijncursus kost € 285, inclusief 20 proefwijnen, lesboek, toegang tot de online cursistenpagina met informatie en testvragen, examen en certificaat. De basiscursus vormt een mooie opstap naar het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2.

Internationaal Wijnbrevet binnen 3 maanden op zak

De opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 belicht tijdens 8 avonden (19:30 tot 22:30 uur) alle facetten van wijn en brengt je naar een wereldwijd erkend diploma. Je proeft van 56 kwaliteitswijnen. Je kunt minimaal tweemaal per jaar examen doen. De cursusinhoud omvat:

• Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogsten, ziektes en klimaat
• Druivenrassen: belangrijkste mondiale druivenrassen en hun kwaliteiten
• Wijn maken: wijnkelder, technieken, temperatuur, keuzes wijnmaker
• Alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
• Technieken en stijlen van mousserende, versterkte en zoete wijnen
• Wijn en spijs: hoe goed te combineren
• Etiketten lezen: de zin en onzin

Deze wijncursus in Tilburg is ideaal voor horecavakmensen, wijnimporteurs, sommeliers in spé, wijnbloggers en serieuze wijnliefhebbers. De Internationaal Wijnbrevet WSET level 2-opleiding kost € 585, inclusief 56 proefwijnen (waarde € 850), 6 kristallen wijnglazen, les- en oefenboek, toegang tot de online cursistenpagina, examen en certificaat.

Wijncursus is zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar

Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationaal erkende wijncursussen in Nederland. Als bevoegd Instituut voor Korte Beroeps Opleiding verzorgen wij de hooggewaardeerde opleidingen van de WSET, de Wine and Spirit Education Trust. Onze docenten hebben minimaal een WSET level 3-opleiding en veel professionele ervaring in de wijnwereld. Elke wijncursus in Tilburg is zakelijk fiscaal aftrekbaar. Schrijf je nu in!

Wijncursus Tilburg

De introductie wijncursus in Tilburg is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Wil je kennismaken met wijn en kijken of je hier meer over wilt weten? Tijdens de introductiecursus ꞌA taste of wineꞌ kom je te weten wat wijn is, hoe het wordt gemaakt, wat de invloed van de bodem en het klimaat op de smaak van wijn is en welke keuzes de wijnmaker maakt. De belangrijkste druivenrassen worden aangestipt, evenals het kiezen van wijn en de goede wijn-spijscombinaties. Zoals bij elke wijncursus in Tilburg, wordt de helft van de tijd aan wijn proeven besteed. Je leert met de aromazon geuren en smaken herkennen, onderscheiden en onthouden. De introductiecursus in Tilburg voor maximaal 15 cursisten duurt 1 avond (19:30 tot 22:30 uur) en is voor iedereen geschikt. De wijncursus kost € 49, inclusief 6 goede proefwijnen.