Ben je nieuwsgierig naar het mysterieuze van wijn? Of ambieer je een professionele carrière in de wijnwereld? Kies voor een wijncursus in Zutphen die opleidt voor een wereldwijd erkend diploma. Wijnstudio houdt, als grootste aanbieder van internationale WSET-wijnopleidingen in Nederland, regelmatig wijncursussen in deze prachtige stad aan de IJssel.

De basis wijncursus level 1 is een mooie kennismaking met de wijnwereld. De cursus Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 sluit hier perfect op aan. Je doet in een groep van maximaal 15 personen een schat aan informatie op over de (geschiedenis van de) wijnbouw, verschillende wijngebieden, wijnstijlen en wijn herkennen, beoordelen, bewaren en serveren. Ontwikkel je tot een wijnkenner en schrijf je in voor een wijncursus, of gebruik de cadeaubon van Wijnstudio voor een originele gift.

Wijncursus Zutphen

Leer de grondbeginselen van wijn met de basis wijncursus in Zutphen

Wijncursus Zutphen

Zoveel verschillende wijnstreken, druivensoorten, geuren, smaken en wijnmakers. Hoe beoordeel je welke wijn goed en lekker is en welke wijn bij welke spijs of gelegenheid past? De basis wijncursus in Zutphen level 1 geeft antwoord op al je vragen. Je leert tijdens 4 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) de beginselen van wijn. Elke avond staat een module centraal.

• Module 1: wijnbouw, bodem, klimaat, oogst, druivenrassen, professionele proefmethode, witte wijnen
• Module 2: wijn kiezen, beoordelen, bewaren en serveren, wijnfouten, klassieke wijnregio’s, rode wijnen
• Module 3: wijnen uit de Nieuwe Wereld, gastronomie, smaakleer, menuleer, wijn en spijs proeven
• Module 4 examen, proefsessie met wijn, presentatie cursisten, wijnkoopadvies

De basis wijncursus level 1 is geschikt voor iedereen en kost € 285, inclusief 20 uitstekende proefwijnen, cursusboek met testvragen, inlogpagina met presentaties en oefeningen, examen en certificaat. De basiscursus level 1 is een ideale voorbereiding op de opleiding Internationaal Wijnbrevet WSET level 2.

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Geef je passie voor wijn vorm met het Internationaal Wijnbrevet

Echte wijnliefhebbers en beginnende professionals kunnen hun passie voor wijn vormgeven met het wereldwijd erkende Internationaal Wijnbrevet WSET level 2. De wijncursus in Zutphen gaat dieper in op de wijnbouw, vinificatietechnieken, druivensoorten, wijnstijlen en mondiale wijnregio’s. Speciale wijnen komen aan bod, evenals wijn-spijscombinaties. Je leert duidelijke proefnotities maken met de bewezen systematische WSET-proefmethode. De cursusinhoud omvat:

• Wijnstijl: de invloedfactoren bodem, bewerkingen, oogst, ziektes en klimaat
• Wijnproces: wijnkelder, technieken wijn maken, temperatuur en keuzes wijnmaker
• Kenmerken en kwaliteiten van de belangrijkste druivenrassen ter wereld
• Wereldwijd belangrijkste wijn producerende landen en streken
• Teksten op etiketten begrijpen en duiden
• Technieken en stijlen van mousserende, zoete en versterkte wijnen
• Wijn serveren en bewaren, wijnen en gerechten combineren

Wijncursus in Zutphen voor gevorderden als internationale standaard

Het Internationaal Wijnbrevet WSET level 2 haal je in 3 maanden. De wijncursus in Zutphen beslaat 10 avonden (19:30 tot 22:30 uur) en kost € 585, inclusies alles. De 56 proefwijnen (waarde € 850), studieboek, werkboek, 6 kristallen wijnglazen, inlog voor examenoefeningen en presentaties, examen en certificaties zijn inbegrepen. Elke wijncursus is zakelijk fiscaal volledig aftrekbaar. Voldoende uitdagingen en voordelen om je snel in te schrijven.

Wijncursus Zutphen

De introductie wijncursus in Zutphen is leuk voor jezelf of om aan iemand vanaf 18 jaar cadeau te geven met een speciale cadeaubon van Wijnstudio. Je kunt de gezellige kennismaking met wijn ook beleven met je partner, vrienden of vriendinnen, collega’s of teamgenoten. ꞌA taste of wineꞌ kost € 49, inclusief de proefwijnen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Een wijncursus in Zutphen telt internationaal mee. Wijnstudio heeft een licentie van de Wine and Spirit Education Trust, de grootste wijnopleider ter wereld met jaarlijks 94.000 cursisten in 73 landen. WSET geldt als de internationale standaard voor sommeliers, wijnimporteurs, winkeliers, horecavakmensen, wijnbloggers en wijnliefhebbers. Wijnstudio is erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding en bevoegd om het hoogste niveau aan wijnopleidingen te geven en internationaal gewaardeerde examens af te nemen. De hooggekwalificeerde docenten hebben minimaal de WSET level 3 opleiding gevolgd en ze beschikken over veel praktijkervaring en didactische vaardigheden.

De praktijkgerichte wijncursus maakt gebruik van de systematische proefmethode die iedere professional wereldwijd gebruikt. Je leert de verschillende geuren, smaken en aroma’s beschrijven en je leert proeven als een wijnspecialist!