Een wijncursus in Zwolle is een ideale invulling voor het aanleren of verbeteren van je wijnkennis én een origineel cadeau om weg te geven. De verschillende wijncursussen voor beginners en gevorderden worden gehouden in het Wijnhuis, fraai gelegen aan het historische Grote Kerkplein met zijn prachtige platanen. Je krijgt tijdens de ontspannen en leerzame wijncursus les van een professionele, ervaren en enthousiaste docent van Wijnstudio, met een grondige internationale wijnopleiding en grote didactische vaardigheid. Wijnstudio geeft wijncursussen in groepjes van maximaal 15 personen, zodat je veel individuele aandacht krijgt. Schrijf je nu in voor een gezellige en educatieve wijncursus en kroon je tot een wijnconnaisseur.

Wijncursus Zwolle

Leg een stevig fundament met de basis wijncursus in Zwolle

Wijncursus door en voor professionals

Met een basis wijncursus in Zwolle level 1 leg je een stevig fundament voor je wijnkennis. Gedurende 4 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur) worden evenzovele modules behandeld. In de eerste module wordt gekeken naar de geschiedenis van wijn, leer je wijntermen en ga je proeven volgens de internationaal erkende WSET-proefmethode. Je leert proeven als een professional. De tweede lesavond focust zich op blauwe druiven en je krijgt onder meer uitleg over hoe je het beste wijn kunt beoordelen, bewaren en serveren. In de derde module komen de wijnstreken uit Frankrijk, Duitsland en landen buiten Europa aan bod en leer je de basisprincipes van de gastronomie. Er wordt een proefsessie met wijn en spijs gedaan. De afsluitende lesavond wordt ingevuld met het examen, een gezellige proefsessie, verkoopadvies en wijn-spijsadvies.

De korte en intensieve basis wijncursus is bestemd voor beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding. De opleiding kost € 285, inclusief 21 proefwijnen, lesboek, oefenvragen en examen (meerkeuzevragen en open vragen) met certificaat. 

Debby en Jules Deelen

Register Accountants


De wijncursus WSET level 2 was uitstekend verzorgd. Naast de bevlogen colleges van de docent herinneren wij ons vooral de saamhorigheid in de groep en leuke interactieve avonden met andere cursisten. De cursus is lang genoeg om echt kennis op te doen over de druiven, regio’s, en proeftechnieken. Enige zelfdiscipline is wel noodzakelijk want er moet wel buiten de colleges gestudeerd worden. Na de cursus nemen wij zelfverzekerd de wijnkaart aan in het restaurant, en is een bezoekje aan de wijnhandel nog veel leuker. Wij gaan zeker door met de andere cursussen! Na onze bruiloft gaan we ons oriënteren op de overige cursussen, zeer waarschijnlijk eerst de wijn & spijscursus en daarna de wset level 3.

Internationaal Wijnbrevet: opleiding met mondiale allure

Gevorderde wijnliefhebbers en professionals kunnen hun hart ophalen met de opleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2. De veelomvattende, praktijkgerichte cursus beslaat 8 lesavonden (19:30 tot 22:30 uur). De helft van de tijd wordt besteed aan proeven volgens de bewezen systematische proefmethode. Je ontwikkelt aan de hand van de aromazon je geur en smaak en je leert eenvoudiger wijnen te plaatsen en onthouden. Een vooropleiding basis wijncursus in Zwolle level 1 wordt aanbevolen, maar is niet vereist. Deze wijncursus behandelt:

• Wijngaardbeheer: bodem, bewerkingen, oogsten, druivenziektes en klimaat
• Wijn maken en de wijnkelder: keuzes, technieken, temperatuur
• De voornaamste druivenrassen en hun specifieke kwaliteiten
• De belangrijkste wijnstreken in de wereld en hun wijnen
• Etiketten lezen en op waarde schatten
• Techniek en stijl van mousserende, zoete en versterkte wijnen
• Wijn serveren en bewaren
• Gastronomie: de basisprincipes van wijn en spijs

Wijnkennis op hoog niveau met Internationaal Wijnbrevet

De opleiding Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2 kost € 585,-, inclusief 56 uitstekende proefwijnen (ter waarde van € 850), 6 kristallen proefglazen, studieboek, inlog voor een speciale cursistenpagina met oefeningen en presentaties, examen en certificaat, Wijnstudio is een door de overheid erkend Instituut voor Korte Beroeps Opleiding, met een CRKBO-registratie. Alle wijnopleidingen met examen zijn zakelijk volledig aftrekbaar voor de belasting. Kies ook voor deze wijncursus in Zwolle met mondiale allure.

Wijnvelden

De wijncursus in Zwolle wordt in een inspirerend pand gehouden. Het Wijnhuis ligt aan het Grote Kerkplein 7 in Zwolle, op slechts tien minuten lopen van het station. Het heeft 80 verschillende wijnen op de kaart staan, waarvan er 36 open staan. Je kunt kiezen voor een basis wijncursus level 1 of het Internationaal Wijnbrevet – WSET level 2, beide inclusief wijnen, lesmateriaal en examen.

Toch liever eerst een introductie cursus?

Met een wijncursus in Zwolle ben je verzekerd van een hoogwaardige opleiding die nationaal en internationaal meetelt. Wijnstudio is de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland en werkt met een licentie van de Wine and Spirit Education Trust (WSET), mondiaal de grootste wijnopleider met 94.000 cursisten per jaar in 73 landen. WSET geldt als dé internationale standaard voor sommeliers, vinologen, wijnimporteurs, winkeliers, horecamanagers, wijnbloggers en serieuze wijnliefhebbers. Wijnstudio kan de hoogste landelijke examenresultaten overleggen.