WSET: Wine and Spirit Education Trust

Wereldwijd de grootste aanbieder van wijncursussen, met 108.000 cursisten in 73 landen. De levels  van WSET wijncursussen sluiten goed op elkaar aan.

WSET wijndocenten

Ale wijndocenten zijn door WSET getraind en gecertificeerd.
Door middel van jaarlijkse audits, reviews van cursisten en checks van websites en cursusmateriaal wordt vastgesteld of de cursus-aanbieders en de docenten aan de eisen blijven voldoen.

WSET Award in Wine and Spirits Level 2: het Internationaal Wijncertificaat

De meest bekende wijnopleiding in de wereld. In 8 lessen leer je alles over wijn:
Het werk in de wijngaard, druivenrassen en hun karakter, de invloed van bodem en klimaat op de wijn, het werk van de wijnmaker, de wijnkelder, wijn bewaren en serveren, de goede combinatie van wijn en eten vinden.
Alle andere wijn-vragen komen aan bod.

SAT: Systematic Approach to Tasting: de wijn-proefmethode

Maar bovenal leer je uitstekend proeven, als een professional, volgens de wereldwijd aanvaarde standaard methode van WSET. Je proeft in totaal 56 wijnen van goede kwaliteit. Je leert de druivenrassen herkennen, maar ook de invloed van bodem en klimaat op de wijnsmaak. Na afloop van de WSET wijncursus kun je gegarandeerd goed proeven!

Het WSET level 2 examen

Het examen bestaat uit 50 multiple choice vragen.
De WSET examens worden wereldwijd het hele jaar door afgenomen en nagekeken in Londen.
De uitslag wordt bekend gemaakt na gemiddeld 6 weken.

WSET Award in Wine and Spirits Level 3: Advanced professionals

Deze opleiding voor professionals gaat veel dieper in op alle aspecten van wijn, zoals die in het Wijncertificaat aan bod zijn gekomen. WSET level 3 kent een bijzondere aanpak: de lessen worden gegeven door de top-docenten van Nederland, iedere les door een eigen specialist.

Het WSET level 3 examen

Het theorie-examen bestaat uit 50 multiple choice vragen plus 4 open praktijkvragen. Het proefexamen omvat het schrijven van een proefnotitie van twee wijnen. Dit wijnexamen wordt in Londen nagekeken, de uitslag volgt gemiddeld in 6 weken.

WSET Level 3: de vooropleiding voor WSET Diploma Course

Diploma Course is de hoogste wijnopleiding wereldwijd, bedoeld voor professionals die van wijnhandel, wijn-educatie of gastronomie hun beroep hebben gemaakt. De opleiding bestaat uit een zes modules. Gemiddeld duurt deze wijnopleiding  2 jaar.
Diploma Course is ook online te volgen, gecombineerd met begeleidingsdagen.
De laatste stap die u hiermee kunt zetten is die van Master of Wine.

WSET Wijncursus

Zoek je een professionele, gedegen en inspirerende wijncursus?
Dan ben je van harte welkom op één van de ruim 30 locaties  in Nederland waar de international wijncursussen gegeven worden!