Internationaal Wijnbrevet

WSET level 2

De aanbieders van wijncursussen op deze site zijn internationaal gecertificeerd.

Ariadne logo

Inhoud van de cursus Internationaal Wijnbrevet

  • Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
  • Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur
  • Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
  • Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
  • Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
  • Versterkte en mousserende wijnen: Sherry, Port, Champagne, de technieken
  • Zoete wijnen: technieken, stijlen, regio
  • Gedistilleerd: de basistechnieken, stijlen, de belangrijkste distillaten
  • Alcohol en maatschappij
  • Serveren en bewaren van wijn
  • Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie

Systematische proefmethode

WSET wijnopleiders werken met een unieke systematische proefmethode. In alle lessen wordt deze methode consequent toegepast. Daardoor kun je wijn beter proeven, beoordelen, vergelijken en onthouden.

Internationale opleiding

De wijnopleiding International Wijnbrevet (WSET level2)  is geschreven voor de vakhandel. WSET opleidingen zijn dé standaard voor sommeliers, restaurateurs, winkeliers, importeurs, ze wordt gegeven aan 108.000 cursisten in 75 landen in alle werelddelen.

Examens

Minstens 3 x per jaar worden er landelijke examens georganiseerd.

Vervolgopleiding

De cursussen zijn zo geschreven dat zij goed op elkaar aansluiten. In de vervolgcursus Advanced (WSET level 3) worden grotendeels dezelfde onderwerpen behandeld, maar veel diepgaander. De proefmethode is gelijk, maar uitgebreid met meer termen.