Podcasts
Podcasts zijn voor veel mensen een prettige manier om wijnlessen aan te vullen. Je kunt ze gebruiken om een les voor te bereiden, of achteraf nog eens terug te horen. Herhaling is de kracht van leren.Â
Podcasts
De podcasts zijn op alle wijnniveaus uitgebracht, vanaf de Basis t/m WSET level 4. Je kunt ze beluisteren op de bank, ’s avonds, of tijdens een uurtje tussendoor. Maar ook tijdens het strijken en de was vouwen, als je sport of de hond uitlaat, onderweg in de auto, trein of vliegtuig. Een aflevering duurt gemiddeld 45 minuten. Je kunt dat onderbreken en later verder luisteren, of meerdere afleveringen op een dag volgen.
Wijn Basis – level 1
De Wijnstudio is een wijnschool door heel Nederland. Deze podcast-serie is een samenvatting van de Basis Wijncursus.
Wijnbouw en wijnen van Noord- en Zuid-Amerika, China en India. Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. De basisprincipes van een goede wijn-spijsmatch. Door Jeroen Bronkhorst.
Wijn en Spijs
Gastronomie is de kunst van het genieten: een mooi gedekte tafel, heerlijk eten, en pasende wijnen. Wijn & Spijs leert je alle basistechnieken.
Praktijktips om een perfecte avond te organiseren, gebaseerd op ervaringen uit horeca en catering. En een methode om snel wijn te kiezen. Door Jeroen Bronkhorst.
Advanced – WSET level 3
Wereldwijd is WSET Advanced een zeer gerespecteerde wijnopleiding. Het is de basis voor sommeliers, wijnmakers, inkopers en verkopers van wijn, bloggers, journalisten, docenten, enzovoorts.
WSET level 3 Examen-oefening van open vragen. Beschrijving van 4 types examenvragen. De vraag analyseren, en een systematische methode voor het antwoord. Door Jeroen Bronkhorst.
Professional – level 4
Voor professionals en gevorderde wijncursisten. Wijnregio’s, viticultuur, vinificatie, wijnstijlen, gastronomie. Champagne, sherry, port, madeira en meer. Door Jeroen Bronkhorst.
Exportmarkten, marketing, quotes, sabreren, duurzaamheid, gastronomie, Â cocktails, op reis. Door Jeroen Bronkhorst.
Masterclass – Wijnstudio
Professionals geven uitleg over wijn, gerechten, producten, alles wat je in de gastronomie tegenkomt.
Koffie zetten, gastronomie, koffie en vlees, trends, filterkoffie, toevoegingen, biologische koffie, limited editions, luak. Interview door Jeroen Bronkhorst.