Elst Basis Wijncursus

Basis wijncursus Elst

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30 uur.
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 295 alles inbegrepen.
WIJNEN: 20 goede kwaliteitswijnen.
GLAZEN: 3 Schott Zwiesel wijnglazen
STUDIEBOEK: studieboek, met 70 testvragen, en een werkschrift.
EXAMEN: inclusief examen en certificaat
INLOG: eigen pagina met presentaties, oefeningen, enz.

Inschrijven

Studieboek
Bij de Basis Wijncursus krijg je een studieboek met 70 oefenvragen om je kennis te testen. Dit boek is aanbevolen door twee Masters of Wine!

Cadeau
Op zoek naar een origineel cadeau voor familie en vrienden?
Bestel een leuke cadeaubon voor de Basis wijncursus!

 

CURSUSINHOUD BASIS WIJNCURSUS Elst

MODULE 1: BASIS

Tijdens de eerste module ga je kennis maken met de basisbegrippen en de geschiedenis van wijn. Je gaat een aantal witte wijnen proeven volgens de internationale proefmethode van WSET.

  • herkomst van de wijn
  • viticultuur en klimaat: wijnbouw, bodem, weer
  • invloeden op de wijngaard
  • wat betekent terroir?
  • vinificatie: hoe wordt wijn gemaakt?
  • biologische wijnen
  • WSET-proefmethode: systematisch wijnproeven
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

MODULE 2

In de tweede module gaan we dieper in op het kiezen van wijn. Je leert hoe je een etiket moet lezen en hoe je de kwaliteit van wijn moet beoordelen. In deze les gaan we rode wijn proeven.

  • wijn beoordelen en etiketten lezen
  • fouten en onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • het verschil tussen wijnen van kurk en schroefdop
  • hoe zet zelf je een wijnproeverij op
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Oude Wereld
  • Nederlandse wijnen
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

MODULE 3

Tijdens de derde module komen de Wijngebieden van de Nieuwe Wereld aan bod, alsmede de basisprincipes van de gastronomie.

  • diverse Nieuwe Wereld wijnregio’s
  • Gastronomie” de basis van wijn & spijs
  • menuleer, smaakleer

MODULE 4

Op de laatste lesavond doe je een examen en eindigen we de cursus met een les van de cursisten zelf!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • adviezen van de docent

STUDIEBELASTING

We raden ongeveer 10 uur zelfstudie aan naast het volgen van de lessen.

EXAMEN

Het examen bestaat uit theoriedeel: 25 meerkeuzevragen en 3 open vragen. En een proefgedeelte: twee wijnen te proeven en omschrijven, waarbij je één wijn voorziet van een spijsadvies.

DE WIJNSTUDIO IS EEN ERKENDE ONDERWIJSINSTELLING

De Wijnstudio is door de overheid erkend als Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Onze opleidingen zijn volledig belastingaftrekbaar.