
Basis wijncursus
voorbereiding op het Internationaal Wijnbrevet
Aantal lessen: 4
Aantal cursisten: maximaal 15
Niveau: beginner
Kosten: € 295 inclusief lesboek, werkschrift, 20 proefwijnen, 3 wijnglazen, examen en certificaat
De Basis wijncursus in 4 lessen
Een praktische wijncursus op level 1 niveau.
Duidelijke theorie en goede proefwijnen, ondersteund door de systematische proefmethode.
Module 1: Basiskennis
Wijnbouw, bodem, druivenrassen, klimaat, oogst, wijn maken, biologische wijn en de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied.
Witte wijnen proeven als een professional: de systematische proefmethode.
Module 2: Wijn verkennen, klassieke wijngebieden
Wijn kiezen op etiket, fouten in de wijn, kwaliteit beoordelen, wijn bewaren en serveren.
Klassieke wijnregio: Zuid-Europa en Midden-Europa. Engeland en Nederland.
Rode wijnen systematisch proeven.
Module 3: De Nieuwe Wereld, wijn & spijs
Wijnen uit de nieuwe wereld, van Zuid-Afrika tot Californië.
Wijn & Spijs
Basisprincipes van de gastronomie
Smaakleer, menuleer, een smaak-experiment
Wijn & Spijs proefsessie
Aperitief, hartig, kaas en dessert, alles gecombineerd met wijnen
Module 4: Examen, proefsessie, gastronomisch advies
Examen Basis Wijncursus
Proefsessie met door cursisten ingebrachte wijn
Gastronomisch advies geven, wijn kopen
Nationaal erkend Examen
Theorie: 30 meerkeuze vragen
Theorie: 3 open vragen
Proeven: 2 wijnen, spijsadviezen bij één wijn
Examenuitslag: binnen een week.
Vervolgopleiding: het Internationaal wijnbrevet
Na deze basis wijncursus heb je een stevige basis gelegd voor het volgende niveau:
WSET level 2, het Internationaal Wijncertificaat.