Middelburg Basis wijncursus

TIJD: 4 avonden van 19.30 – 22.30 uur
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 295 alles inbegrepen
PROEFWIJNEN: 20 goede kwaliteitswijnen
GLAZEN: 3 Schott Zwiesel wijnglazen
STUDIEBOEK: studieboek, met 70 testvragen, inclusief een werkschrift
EXAMEN: inclusief examen en certificaat
INLOG  VOOR CURSISTEN: eigen pagina met oefeningen, enz.

BASISBOEK WIJN

Het Basisboek Wijn is inbegrepen bij de basis wijncursus. Het is een lesboek dat ook als naslagwerk gebruikt kan worden. Het boek is inclusief 70 testvragen en is aanbevolen door twee Masters of Wine!

Zoek je een origineel cadeau voor familie of vrienden?
Bestel  een leuke cadeaubon voor de Basis wijncursus!

 

INHOUD VAN DE CURSUS

MODULE 1: BASISKENNIS, DE PROFESSIONELE PROEFMETHODE, WITTE WIJNEN

Tijdens de eerste module starten we met de geschiedenis, nemen een paar belangrijke wijnbegrippen door en leren witten proeven volgens de WSET-proefmethode.

  • historie van de wijnbouw
  • wat heeft invloed op de wijngaard?
  • vinificatieproces: wijn maken
  • wat betekent terroir?
  • zin en onzin op een etiket
  • nieuws, ontwikkelingen in de wijn, biologische wijn
  • WSET-proefmethode
  • witte druivenrassen: sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

MODULE 2: KLASSIEKE WIJNREGIO’S, RODE WIJNEN

Tijdens de tweede module leer je over blauwe druivenrassen en hoe je wijn moet bewaren, serveren en beoordelen.

  • het lezen van een etiket
  • het beoordelen van wijn
  • bewaren en serveren van wijn
  • kurk of schroefdop?
  • organiseren van een proeverij
  • vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Midden-Europa
  • wijnen uit Mediterraans Europa
  • Nederlandse wijn
  • blauwe druiven: Pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

MODULE 3: NIEUWE WERELD, WIJN & SPIJS

  • Wijnregio’s Nieuwe Wereld
  • Basisprincipes van de gastronomie
  • Product, kooktechniek, garnituur
  • Menuleer, smaakleer
  • Proefsessie wijn en spijs

MODULE 4: EXAMEN, PROEFSESSIE, GASTRONOMISCH ADVIES

  • Examen
  • Proefsessie met door cursisten ingebrachte wijnen
  • Gastronomisch advies geven
  • Wijn kopen en verkopen

STUDIEBELASTING

Naast het examen heb je 10 uur zelfstudie nodig om het examen te behalen.

EXAMEN

Theorie: 25 meerkeuzevragen
Theorie: 3 open vragen
Proeven: 2 wijnen,  een spijsadvies bij één wijn

DE WIJNSTUDIO IS EEN ERKENDE ONDERWIJSINSTELLING

Wij zijn door de overheid een erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, Wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Onze opleidingen zijn belastingaftrekbaar.

LOCATIE MIDDELBURG

De locatie voor de Basis Wijncursus Middelburg is Houtkaai 1.